Prodlužte si život až o dva roky!

Vědci z Harvardovy univerzity opět vyzdvihli konzumaci ořechů v prevenci vážných chorob a předčasného úmrtí. Podle nich už jediná hrst ořechů konzumovaná denně prodlouží život v průměru o dva roky. Je totiž prevencí onemocnění srdce a cév, ale také některých typů rakoviny a neurodegenerativních chorob.

Větší vliv na zdraví má konzumace ořechů u žen, u mužů funguje zase mnohem účinněji sport a pohyb. Ovšem kombinace obojího, tedy konzumace třiceti gramů ořechů denně a každodenní sport po třicet minut jsou nejlepší prevencí předčasného úmrtí, rakoviny a chorob oběhové soustavy.

Lidé se přitom zcela mylně domnívají, že konzumace ořechů souvisí s přibýváním na váze. Ořechy jsou sice bohatým zdrojem tuků, ale především nenasycených mastných kyselin, které naopak slouží jako prevence vysoké hladiny cholesterolu a triglyceridů v krvi, které vedou k ukládání tuků na břiše. Navíc jsou ořechy bohatým zdrojem bílkovin, vitaminů a minerálů.

Nejlepšími ze všech možných druhů ořechů jsou pak podle většiny výzkumů vlašské ořechy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat