5 důvodů, proč začínat den šálkem horké vody

Jak začínáte svůj den? Sklenicí vychlazeného džusu? Kávou? Zeleným čajem? Pak pro vás máme jedno doporučení – svůj návyk změňte!

Proč? Protože úplně nejlepší je začít den nalačno vypitým šálkem horké vody. Ano, čisté vody.

Pokud si teď kladete otázku, proč byste něčím takovým svůj žaludek měli každé ráno poctít, máme pro vás hned 5 důvodů.

Důvod č. 1: Kilogramy půjdou dolů

Teplá voda dokáže pořádně probudit a nastartovat celý organismus. A ten bude spalovat více kalorií. Navíc horkou vodou pomůžete i zažívání (a to je pro snahu zhubnout klíčové).

Důvod č. 2: Super rychlý metabolismus

A když už jsme zmínili spalování kalorií, nejde nezdůraznit, že horká voda nastartuje metabolismus, tedy látkovou výměnu. A díky ní bude vaše tělo fungovat jako dobře promazaný stroj.

Důvod č. 3: Detoxikace

Naše tělo je zanesené spoustou nejrůznějších toxinů, a tak mu pomozte se jich zbavit. Horká voda je k tomu úplně ideální (jak už jsme říkali, podporuje správné trávení). Na rozdíl od vody studené, která tělo spíše přivede do šoku (zvláště po ránu) a zpomalí.

Důvod č. 4: Ukázkový krevní oběh

Díky všem výše popsaným účinkům horké vody na náš organismus se pěkně „nabudí“ i náš krevní oběh. A i ten pomůže odplavit škodliviny z našeho těla.

Důvod č. 5: Proti bolestem

Tohle je tip především pro ženy, které každý měsíc bojují s menstruačními křečemi. Horká voda pomáhá relaxaci svalů a ulevuje od křečí. Možná se jich nezbavíte úplně, ale pokud vás menstruační bolesti trápí, pak budete jistě ráda za jakoukoli úlevu. A tahle – tedy horká voda – navíc prospívá celému našemu tělu (na rozdíl od některých léčiv).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat