Au, proč mě dneska tak bolí prsa?

Ačkoli vás lékař ujistil, že vaše ňadra netrápí žádná choroba, stejně v nich občas pociťujete nepříjemné napětí a někdy i bolest? Nebojte, vysvětlení je většinou poměrně jednoduché.

Pokud vás čas od času trápí bolavá prsa (a víte, že se nejedná o žádnou nemoc), není to nic vážného. Bolest může mít několik příčin – některé lze snadno odstranit, s jinými je to o něco složitější.

Jakých 5 nejčastějších důvodů stojí za bolavými ňadry?

1. Nepadnoucí podprsenka

Ano, až tak je to jednoduché. Možná máte pocit, že vám podprsenka vyhovuje, poskytuje ňadrům potřebnou oporu a vám skvělý pocit, ale vaše prsa z ní ve skutečnosti nadšená nejsou. Možná jsou v podprsence příliš napěchovaná, možná naopak příliš volná, možná vám nevyhovuje tvar košíčků či zakřivení kostic. Zkrátka zkuste změnit prádlo a uvidíte, zda nedojde ke zlepšení. Pokud ano, budete se muset se svou oblíbenou podprsenkou rozloučit a investovat do nového prádla. Minimálně vaše ňadra vám za to budou vděčná!

2. Nesvědčí vám běh

Respektive kombinace běhu a nekvalitní sportovní podprsenky. Běhání nepředstavuje zátěž pouze pro naše kolena, ňadra si také přijdou na své – jemná tkáň dostane při běhu pořádně zabrat, a tak není divu, že se nám odvděčí rozbolavěním. Dobrá zpráva je, že se svého milovaného pohybu nemusíte vzdávat. Stačí investovat do opravdu kvalitní sportovní podprsenky (ta běžná to nezvládne), která poskytuje skutečně kvalitní podporu vašim ňadrům a zabrání jejich „poskakování“. Možná budete chvíli hledat, než najdete tu pravou (zvláště pokud vás příroda obdařila vnadnějšími tvary), ale nevzdávejte se.

3. Přehnala jste to cvičením

A pohyb ještě jednou. Pokud jste se rozhodla začít posilovat, může se stát, že budete překvapena nejen tím, jak vás bolí ruce (respektive svaly na rukou), ale můžete pociťovat bolest i v prsou. Ve skutečnosti vás nebolí ňadra jako taková, ale svaly, které je obklopují, respektive jež se nacházejí pod prsy. Není se třeba znepokojovat – tak, jako vás přestanou bolet svaly rukou apod., odezní i „bolest prsou“ (jež je v tomto případě také bolestí svalovou). Pomoci jim můžete i správným protahováním a nepřetěžováním.

4. Brzy „to“ dostanete

Bolesti prsou několik dní před menstruací trápí většinu žen, jež neužívají hormonální antikoncepci, ale mají přirozený cyklus. Mohou za to hormony, konkrétně estrogen a progesteron, jež způsobují nepříjemné pocity v ňadrech.

Dobrou zprávou je, že jsou tyto bolesti naprosto normální a odezní v den začátku menstruace. Do té doby sáhněte po pohodlnější podprsence. Řešením mohou být i hormonální přípravky, které vám předepíše lékař. Zkusit můžete i doplňky stravy na bázi fytoterapie, které seženete v lékárně.

5. Jste těhotná

To nejlepší nakonec. Těhotenství dělá s ňadry divy (aby ne, když se připravují na svou nejdůležitější roli). A to se neobejde bez nepříjemných pocitů, často i zvýšené bolestivosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat