Bojíte se předčasné smrti? Dejte si jablko

Už celá staletí se traduje, že člověk, který denně konzumuje jablka, nemusí nikdy k lékaři. A je to téměř svatá pravda. Vědci z Austrálie opět prokázali, že pravidelná každodenní konzumace jablek skutečně prodlužuje život. Riziko předčasného úmrtí na jakékoli příčiny snižuje o více než třetinu. A účinek se dostavuje už při konzumaci deseti deka tohoto ovoce denně.

Nutné ovšem podotknout, že nezbytné je konzumovat jablko i se slupkou, která je velmi bohatá na flavonoidy. Ty působí v těle jako mocné antioxidanty, chrání před volnými radikály, stárnutím buněk a rakovinou.

„Jablka patří k největším zdrojům flavonoidů… My jsme teď dokázali, že zvýšený příjem jablek souvisí s nižším rizikem předčasného úmrtí na jakoukoli příčinu i rizikem úmrtí na rakovinu,“ tvrdí profesor Jonathan Hodgson z University of Western Australia.

Jablka jsou také zdrojem hořčíku a draslíku. Obsahují pektiny a vlákninu. Jediné jablko konzumované denně výrazně zlepší trávení i celkové zdraví člověka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat