Umí zelený čaj zbavit akné?

Zelený čaj je bohatým zdrojem antioxidantů, které mají protirakovinné účinky. Krom toho také zpomalují stárnutí a omlazují buňky. Jejich protizánětlivé účinky se pak projevují nejen uvnitř těla, ale také na pleti. Vědci z Tchaj-wanu prokázali, že u dospělých žen s akné při pravidelné konzumaci zeleného čaje dojde k omezení výskytu zánětlivých pupínků v kůži.

Podle tchajwanských vědců hraje hlavní roli epigalokatechin-3-galát. Ovšem k omezení výskytu akné není třeba užívat preparáty s touto účinnou látkou. V jednom hrnku zeleného čaje je dostatek epigalokatechin-3-galátu, který potlačí výskyt akné u dospělých.

Vědci z Národní Jang-Ming univerzity v experimentu podávali skupině žen epigalokatechin-3-galát, kontrolní skupině placebo. Po měsíci u pacientek s výtažkem se zeleného čaje došlo k výraznému ústupu akné, zatímco u placebo skupiny nikoli. Tchajwanští lékaři přitom používali takové množství účinné látky, kolik jí je obsaženo v hrnku zeleného čaje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat