5 tipů pro skvělou ranní rozcvičku!

Rozhodli jste se, že byste rádi svůj den začínali pohybem? Pak vám vaše předsevzetí chválíme. Taková ranní rozcvička dokáže pořádně nastartovat organismus na celý den. Jenže jak se k ní odhodlat, nejste-li zrovna ranní ptáčata?

Rána – zvláště ta v pracovní dny – má většina z nás pořádně uspěchaná. Tak kde ještě sehnat čas na sport? Poradíme vám!

1. Připravte si věci hned večer

Pokud jste se například rozhodli pro rozcvičku v podobě běhu, připravte si oblečení a boty hned vedle postele – pěkně na očích a na dosah. Žádné zmatené pobíhání po bytě a hledání legín. Kdepak, pěkně vklouznete do připraveného oblečení a je to.

2. Běžte spát dřív

Tak dobře, víme, že se to snáz řekne, než udělá, ale zkuste to. Postupně z každého večera „ukrojte“ 15 minut, až si zajistíte 7 až 8 hodin sladkého spánku (i když si ráno spánek kvůli sportu zkrátíte). Věřte, že s takovou „dávkou“ spánku se vám bude vstávat mnohem lépe. A budete mít i dostatek energie i na rozcvičku.

3. Snídaně s předstihem

Kolik času strávíte přípravou snídaně? Možná víc, než by vás napadlo. A tak si vše potřebné „předpřipravte“ už večer. A dejte si to, na co máte chuť – abyste se na snídani mohli těšit!

4. Budík mimo dosah

Nařiďte si budík a pak jej postavte na místo, kam z postele nedosáhnete. Abyste je zastavili, budete muset vstát z postele. To vás probere lépe, než kdybyste jen vytáhli ruku zpod peřiny a „zaplácli“ budík.

5. Započítejte si

Abyste se opravdu probrali (a byli jste připravení vstát a začít cvičit), zkuste si vyluštit například sudoku nebo jinou, matematickou či logickou hru. Váš mozek už neusne, ale naopak se pořádně nastartuje. Takže už se vám nebude chtít spát, ale klidně se pustíte do sportu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat