Tip pro lenochy: Na cvičení stačí myslet a svaly zesílí!

Nemáte čas si zacvičit nebo jste zrovna toho dne líní? Zkuste vědecky ověřenou metodu imaginace. Stačí si totiž intenzivně jenom představovat, že svaly sílí. A ony skutečně zesílí. Metodu dokonce využívají někteří sportovci a kulturisti, aby si tak krom skutečného cvičení pomáhali i psychicky.

Psychika je totiž mocná, protože je produktem mozku, který jinak řídí všechny procesy a pochody i během cvičení a tvorby svalové hmoty. Samozřejmě i sebevětší imaginací nelze tělo vypracovat do rozměrů kulturisty, který posiluje každý den tři hodiny. Ale mezi ním a jedincem, který krom toho používá imaginaci, je nakonec rozdíl. V tom, jak těžké činky uzvednou.

Doktor Michael Mosley se svým týmem provedl úspěšný vědecký experiment, během něhož s několika dobrovolníky cvičil metodu imaginace. Pokusné osoby si pět dní v týdnu představovaly, že cvičí a jejich svaly sílí. A skutečně. Ve srovnání s muži, kteří imaginaci nepěstovali, pokusné osoby měly po měsíci silnější svaly a uzvedly těžší závaží ve více opakováních.
Mentální motorickou imaginaci používají také elitní atleti, jimž pomáhá při pravidelném tréninku získat náskok před soupeři. U sportovců při závodech totiž mnohdy rozhodují drobné rozdíly.

„Je to ohromný objev… Tyto výsledky dokazují, že po měsíci imaginace naši dobrovolníci používali více svalových vláken, které mají. Z původních padesáti procent, která využívali na počátku měsíce, na konci používali už sedmdesát procent,“ tvrdí doktor Mosley.

Svaly tedy ve skutečnosti nenarostly, ale začaly efektivněji pracovat a byly silnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat