Tipy pro výběr cateringu pro svatební hostinu

Plánujete-li svatbu, hostina a následné občerstvení pro hosty je velmi důležité. Pokud je nepřipravujete sami, ale najímáte si cateringovou firmu, je třeba držet se určitých zásad.

Nabídka cateringových společností je na českém trhu velmi široká, takže občas může být problém vybrat tu správnou.

1.    Reference

Tohle je asi nejspolehlivější způsob jak nebýt ze svatebních pokrmů zklamaní. Poptejte se známých a příbuzných, zda nemají s některou firmou dobré (nebo naopak špatné) zkušenosti, zda byli spokojeni v restauraci, kterou si pro svůj velký den vybrali apod. Některé firmy na svých webových stránkách uveřejňují i jakousi knihu „přání a stížností“, ale při jejich čtení buďte zdravě skeptičtí.

2.    Rozpočet

Mějte vždy na paměti částku, kterou chcete, případně kterou si můžete dovolit, za občerstvení a hostinu utratit. Zkušená cateringová firma by vám měla pomoci najít řešení pro jakoukoli částku. Nechte si předložit rozepsání veškerých výdajů – pamatujte, že někdy nebudete platit jen samotné jídlo, ale také pronájem místnosti nebo třeba obsluhující personál. Vyhněte se všem nepříjemným překvapením.

3.    Místo

Pokud se rozhodnete uspořádat hostinu v oblíbené či doporučované restauraci, určitě se do ní běžte několikrát podívat. Projednejte s majitelem všechny detaily – od času hostiny až po výzdobu stolů.

4.    Jídelníček

Pokud si přejete připravit nějaké speciální jídlo, ujistěte se, že ho personál restaurace či cateringová služba zvládne. Řada restaurací a firem nabízí i možnost předvedení a vyzkoušení menu. Dobré je vědět, zda mezi hosty svatební hostiny nejsou například alergici (a pokud ano, co jim nedělá dobře) nebo kolik je mezi nimi dětí – i pro ně často bývá třeba menu trochu upravit.

5.    Seznam

Všechno, na co se chcete zeptat, a všechno důležité, co vám zástupci cateringové společnosti či restaurace řeknou, si pečlivě zapisujte. Vyhnete se tak dodatečným úpravám programu a nepříjemnostem s tím spojeným.

6.    Fotografové a spol.

Fotografové a další hosté-nehosté, kteří jsou přítomni na svatbě a později i na hostině, sice nejsou většinou součástí rodiny, ale nějaké to malé občerstvení si za svou práci zaslouží. Takže s nimi také počítejte.
TIP Bety: Chystáte svatbu a chcete zhubnout poslední kila do svatebních šatůZeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat