Pomoc z přírody: Který čaj pomůže při stresu či nachlazení

Občas se stane, že bojujeme se stresem, únavou a z toho plynoucími potížemi. Řada z nás cítí, že by svému tělu chtěla nějak pomoci, ale nechce sahat po lécích. To naštěstí nemusíte – stačí zvolit ten správný čaj!

Stres je bohužel přirozenou součástí života většiny z nás. Těžko se jej zbavíme úplně, ale musíme se naučit bojovat s jeho následky.

Kromě odpočinku, umění relaxace a například pohybu a vyváženého jídelníčku byste mohli zkusit i první pomoc v podobě správného čaje.

A po jakém sáhnout, jestliže…

...se cítíte unaveni?

Zkuste klasický černý nebo zelený čaj. A dejte si do něho plátek citronu. Zatímco tein, který čaj obsahuje, zatočí s únavou, díky citronu bude moci vaše tělo využít všechny antioxidanty, které tyto čaje obsahují.

...máte zpomalený metabolismus?

Zelený čaj je tou správnou volbou. Obsahuje antioxidanty, jež nastartují váš metabolismus jako máloco.

...nemůžete usnout?

Spousta z nás kvůli stresu zažívá nekonečné bezesné noci. Sáhněte po čaji z heřmánku či levandule! Zklidní podrážděné nervy a navodí příjemnou ospalost.

...jste nervózní?

Zklidnit se vám pomůže spolehlivě meduňka. Alternativou je již zmíněný heřmánek.

...jste nastydlí?

Kvůli stresu jsme mnohem snazší „kořistí“ pro nejrůznější bacily. A tak se stane, že nastydneme i tehdy, kdy by se podzimní počasí na našem organismus normálně neodrazilo. Sáhněte po bezovém čaji, prostřídejte jej s čajem šípkovým. Oba vás brzy postaví na nohy.

...jste nafouklí?

Zažívání při stresu trpí, to nejspíš zažil každý z nás. Nafouklé bříško je jedním z nejčastějších důsledků. Zkuste si dát mátový nebo fenyklový čaj. Dokáží zázraky!

...se vám chce zvracet?

Zázvorový čaj je tím, co vám zklidní podrážděný žaludek. Mimochodem, zázvor pomáhá i v případě, že trpíte cestovní nevolností nebo ranními nevolnostmi v těhotenství.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat