Bylinky a koření napomáhající hubnutí. Poznejte ty nejúčinnější

Rádi byste do dalšího roku vstoupili o něco štíhlejší? Kromě pravidelného pohybu a vhodného jídelníčku můžete vsadit i na zaručené dietní urychlovače v podobě kmínu, šalvěje, kopřivy nebo skořice!

Bude se vaše novoroční předsevzetí týkat shazování kil? Pokud teď souhlasně přikyvujete, máme pro vás hned několik přírodních pomocníků. Některé používáte k dochucování pokrmů, zatímco z jiných si možná děláte čaj. Jaké zbraně na redukci váhy máte po ruce, respektive v kuchyni, aniž byste o tom věděli?

Kmín se nehodí jen k bramborám

Ano, čtete správně. „Obyčejný“ kmín je mocným nástrojem proti nadváze, což tuší asi málokdo. Potvrzují to poznatky mnoha studií, ze kterých vyplývá, že toto ochucovadlo urychluje spalování tuků, detoxikuje játra a předchází zadržování tekutin. Zároveň přispívá k redukci vysokého cholesterolu, zatímco normalizuje krevní tlak. Voňavého dobrodince můžete samozřejmě přidávat do různých jídel, ovšem dá se z něj připravit i fitness čaj – stačí pár semínek zalít vroucí vodou.

Kopřiva? To přece není plevel

O žahavosti rozšířené bylinky se na vlastní kůži přesvědčil zřejmě každý. Znamená to ale, že by kvůli tomu kopřiva měla padnout v nemilost? Právě naopak! Zelený poklad vás obohatí o celý zástup vitaminů, minerálů, aminokyselin a antioxidantů. Příznivě působí na trávicí systém, „popohání“ línější metabolismus, podporuje látkovou výměnu a čistí krev. Při odtučňovacích kúrách se tato všestranná rostlina vřele doporučuje!

Skořice. S tou vůbec nešetřete

Aromatická ingredience s úctyhodně dlouhou tradicí není jen kuchyňskou přísadou, která báječně „sedne“ do vánočního cukroví a sladkého pečiva obecně. Skořice totiž dodává energii, dokáže ovlivnit hladinu cukru v krvi a poskytuje prevenci před diabetem 2. typu. Na seznam jejích předností patří i to, že zlepšuje vstřebávání živin a zabraňuje ukládání tukových zásob. Odborníci na základě mnoha výzkumů došli k názoru, že s každou špetkou omezíte i riziko plicní embolie, mrtvice nebo srdečního infarktu.

Nepodceňujte šalvěj, má vzácné schopnosti

Pokud se vám hubnutí nedaří podle plánu, možná jste z toho krajně nervózní. A to vás od vytouženého cíle ještě více vzdaluje! Stres totiž zvyšuje úroveň hormonu kortizolu, jež ovlivňuje hladinu cukru v krvi, přičemž působí na vstřebávání tuků. Abyste boj s kily navíc mohli vyhrát na celé čáře, musíte být psychicky v pohodě. Právě v tom vám ráda pomůže šalvěj, která vykazuje silné uklidňující schopnosti a „dohlíží“ na fungující zažívání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat