Chcete dokonalou postavu? Nepřehánějte to se sportem

Čím více času v posilovně nebo na běžecké stezce, tím lepší tělesné křivky? Přestože to zní hodně logicky, takhle to prý vůbec nefunguje. Proč je údajně lepší místo těžké námahy pravidelně vyrážet na klidné procházky?

Sport? Pro jednoho potěšení, pro druhého nedílná součást zdravého životního stylu. Tak či tak je to způsob, který pomáhá udržet si udržet index tělesné hmotnosti v přijatelné rovině. Nebo ne? Odpověď na tuto otázku je překvapivě hodně sporná. Vědci se totiž vytasili s názorem, že proléváním potu cesta k vysněné figuře určitě nevede! Jako vážně?!

Kdo se huntuje, ten nic neshodí

Podle průzkumů publikovaných na francouzském serveru Gentside se lidé náročnějšímu pohybu nejvíce věnují ve třech různých kalendářních obdobích. Prvním z nich je podzim, kdy se mnozí chtějí dostat do formy ještě před začátkem nejkrásnějších svátků. Druhý fitness dril nastává v lednu, což je čas zasvěcený spalování kalorií z vánočních dobrot, velký nával v posilovnách se však zaznamenává také těsně před vypuknutím plavkové sezony. Během těchto úseků kdekdo prohání své tukové zásoby a rýsuje křivky ostošest. Vy také? Nechceme vás zbytečně strašit, ale asi je to marná snaha.

Sporťák? Ten po příchodu domů vyplení ledničku

Američtí odborníci z uznávané Harvardské univerzity přišli se vskutku zvláštní teorií. Zmínění experti tvrdí, že účinky sportu na hubnutí jsou hodně přeceňované, a čím větší námaha, tím menší šance na vytoužené výsledky. Nejde vám to do hlavy? Vysvětlení tohoto jevu zní poměrně banálně.

„Jedinci, kteří jsou fyzicky aktivní, jedí více tučnějšího jídla. Tedy oproti lidem, co volí klidnější režim. Proto se domníváme, že nejefektivnější způsob redukce váhy je mírná aktivita provozovaná maximálně půl hodiny denně. Při ní nedochází k extrémnímu výdeji energie, takže člověk konzumuje menší porce a vyhledává lehčí pokrmy,“ uvádí Steven Gortmaker, což je vědecký výzkumník působící na výše uvedené univerzitě. Odborník zároveň dodává, že za nejlepší zeštíhlující „sport“ považuje chůzi, která nezatěžuje klouby a prospívá duševnímu zdraví. No to jsou ale věci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat