Cítíte se nemocní? Jeďte na dovolenou a nemoc ihned zmizí

Nic nevyléčí virózu, chřipku a jinou podobnou nemoc tak rychle jako dovolená. Londýnští vědci tvrdí, že změna životního prostředí a dovolená aktivují imunitní systém, který chorobu dokáže velmi účinně a rychle porazit. Dovolená také pomáhá rychleji se z nemoci zotavit a podle imunologů z Británie by měla být v řadě případů předepisována.

Především v případě jedinců, kteří často trpí chorobami dýchacích cest a chřipkami či autoimunními poruchami. Výlety do přírody a změna klimatu výrazně podporují jejich imunitní systém a posilují ho. Rekonvalescence je na dovolené po změně prostředí rychlejší.

„Tento účinek je pozoruhodný,“ tvrdí profesor Fulvio D’Acquisto z Queen Mary University v Londýně.

Podle něj můžou časté dovolené a lázeňské pobyty v jiném prostředí pomoci především lidem s autoimunitními poruchami, revmatikům a jedincům s roztroušenou sklerózou.

„Tohle by mohl být velmi účinný přístup v léčbě chronických onemocnění,“ tvrdí o předepisování dovolené v jiném klimatu profesor D’Acquisto.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat