Osvědčené tipy, jak přežít vaše dny

Menstruace je sice přirozenou součástí života většiny žen, ale občas nám umí pořádně znepříjemnit život. Jak těch několik dní v měsíci přežít v co největší pohodě?

Občas pomohou i velmi jednoduché triky, které zmírní křeče v podbřišku, výkyvy nálad, nafouklé bříško nebo vám prostě zajistí lepší "pohled na svět". My jich pro vás máme hned deset.

Mějte v práci náhradní kalhotky

Nehody se stávají, většinou tehdy, když to nejméně potřebujete. A tak se vyplatí mít v práci v šuplíku náhradní spodní prádlo, které v případě „maléru“ rychle vyměníte.

Pořiďte si hřejivý polštářek

Naše babičky si dávaly proti křečím na břicho gumovou lahev s horkou vodou, my máme výhodu v podobě hřejivých polštářků, které stačí v případě potřeby jen promnout v rukách a už vyzařují příjemné teplo.

Brzděte s kofeinem

Ačkoli jsme většinou během „svých dnů“ unavené a šálek kávy vypadá jako záchranný kruh, zkuste to vydržet i bez něj. Kofein totiž vede k zadržování vody v těle (ke kterému během menstruace už i tak dochází ve zvýšené míře), a tedy nepěkně nafouklému bříšku a dalším otokům.

Pozor na sůl

Ze stejného důvodu jako na kofein si dávejte pozor i na přísun soli. Ten omezte na minimum (i když zrovna v těchto dnech bude vaše chuť na chipsy dosahovat maxima).

Běžte si zacvičit

Ano, víme, to poslední, na co máte během menstruace chuť, je sport. Ale když mu dáte šanci, budete překvapená! Hormony, které se při něm vyplavují, vám pomohou cítit se líp, navíc zmírňují bolest.

Zvyšte přísun železa

Přemýšlela jste někdy o tom, proč máte během „svých dnů“ takovou chuť na maso? Možná vám chybí železo. To hraje totiž velkou roli v krvetvorbě, a tak ho v tomto období potřebujete o to víc. Ještě než se ale pustíte do mastných hamburgerů nebo bůčku, zkuste zeleninu apod. bohatou na tento minerál – třeba špenát nebo kapustu, slunečnicová semínka, pistácie, sezamová semínka, čočku, mořské řasy…

Jděte brzy spát

Pokud to bude jen trochu možné, snažte se během menstruace chodit psát přibližně o hodinu dříve, než jste zvyklá. Nemyslete, že pro váš organismus není tohle období docela zápřah! Tak mu dopřejte dostatek odpočinku!

Zobejte hořkou čokoládu

Rozmazlování povoleno! Nejenže vám kvalitní hořká čokoláda zajistí přísun těch správných hormonů (endorfiny), ale navíc tato čokoláda obsahuje spoustu hořčíku, který dokáže pomoci s nepříjemnými křečemi.

Dejte si zázvorový čaj

Zázvor je skvělým spojencem v boji proti všem nepříjemnostem, které jsou s menstruací spojené. Krásně vás zahřeje, navíc pomůže od křečí a ještě vás zbaví pocitu nevolnosti. Nejlepší je ve formě nálevu – prostě jej nakrájejte na malé kousky, zalijte horkou vodou, nechejte vylouhovat, přidejte citron a med a je to!

Zapomeňte na úzké džíny

Už tak se většinou necítíme nijak skvěle – trápí nás křeče, břicho máme jako balón, nálada jak na houpačce… Tak se alespoň pohodlně oblékněte! Zvolte něco volného, co vám bude krásně sedět, a také něco, v čem se budete cítit dobře.

Zdroj: https://www.thehealthsite.com/sexual-health/tips-to-comfort-your-girlfriend-during-her-periods-pn0716-415039/, https://nixit.com/blogs/blog/how-to-be-more-comfortable-during-your-period







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat