Proč by ženy neměly při sezení křížit nohy?

Zadržování moči nijak neposiluje svaly pánevního dna. Tvrdí to britští odborníci s tím, že naopak ženy, které často kříží nohy, mají později slabší svaly pánevního dna a častěji trpí inkontinencí.

Fyzioterapeutka specializující se na posilování svalů pánevního dna Heba Shaheedová tvrdí, že právě ženy zadržující často moč dělají největší chybu. Tohle chování má katastrofální vliv na svaly pánevního dna, které pomáhají zadržovat moč a stolici při nutkání.

Zadržování moči a její vypuzování tlakem oslabuje či přetěžuje svaly pánevního dna. Tyto svaly pomáhají udržovat močový měchýř uzavřený, ale když jsou oslabené, k úniku moči z měchýře dochází při kašli, kýchání, smíchu či skákání.

„Zadržování moči vede k přílišné aktivitě svalů pánevního dna, bolesti močového měchýře, častému nutkání či inkontinenci,“ varuje Heba Shaheedová v rozhovoru pro deník The Sun.

Podle ní by ženy zadržovat moč neměly téměř nikdy. Krom výjimečných případů. A mezi tím, když se jim močit nechce, by měly posilovat svaly pánevního dna. To působí pozitivně také na sexuální funkce a schopnost dosažení orgasmu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat