Celý den u počítače? I tak můžete zhubnout. Jak?

Máte sedavé zaměstnání, u obrazovky počítače strávíte 10 hodin denně, na pořádné jídlo nemáte čas a večer už vám nezbývá energie na to, abyste si dala do těla v posilovně. A kila jdou pěkně nahoru. Poznáváte se? Pak věřte, že i z tohoto začarovaného kruhu je cesta ven!

30 minut najdete vždycky

Domů se večer vracíte utahaná, začíná vám další kolotoč povinností, takže pak už těžko najdete sílu nebo čas na nějaké cvičení? Zkuste se tedy nějakému pohybu věnovat přes den. Stačí i 30 minut – a můžete si je rozdělit do tří 10minutových částí. Začněte hned ráno, vstát o pár minut dříve a zacvičit si vás nezabije. Další dvě desetiminutovky už určitě někam propašujete, opravdu!

Schody místo fitka

Možná nemáte čas nebo příležitost chodit do posilovny, ale určitě máte ve své blízkosti nějaké schodiště. Tak toho využijte. Nejenže byste ho měla používat místo výtahu, ale poslouží vám jako skvělý cvičební nástroj. Běhání do schodů vám dá pořádně zabrat, pro spalování kalorií je velmi účinné (zpočátku zkuste svižnou chůzi, teprve až si vybudujete fyzičku, můžete přejít na běh). Tak proč toho nevyužít v jedné z oněch desetiminutovek z předchozího bodu?

Zřiďte si svůj vlastní automat

Celý den jste přikovaná k počítači a odpoledne se najednou o slovo přihlásí neutišitelný hlad. Co uděláte? Vydáte se na výlet k automatu. Nevýhodou samozřejmě je, že v něm nenajdete ani nízkokalorické, ani zdravé potraviny. A tak nezbývá, než si zajistit lepší svačinku. Předsevzetí, jak si každý den namažeme do kanceláře celozrnný chleba se sýrem, je sice hezké, ale ruku na srdce – málokdo z nás ho dodržuje déle než týden. A tak vykliďte u psacího stolu jeden ze šuplíků a zásobte ho zdravými, trvanlivými dobrotami. Budete mít zdravý automat vždy po ruce.

Postavte si na stůl konvici

Nebo džbánek nebo lahev. Každopádně nádobu, která by měla mít alespoň 1,5 litru, naplňte ji vodou a přes den upíjejte. Když budete mít vodu neustále na očích, nebudete mít problém dodržet pitný režim (ano, mluvíme o 2 až 2,5 litrech denně), navíc nebudete mít tendenci tolik mlsat (hlad často skutečně bývá převlečenou žízní, zvláště jste-li dehydratovaná).

Obědvejte chytře

Jak v práci obědváte? Nosíte si jídlo z domova? Pak máte situaci usnadněnou, začněte si dávat pozor na to, co si do krabičky balíte. Chodíte do restaurace? I v ní si jistě můžete objednat jídlo, které nezhatí vaše snahy o zdravou výživu. Máte kantýnu? Určitě nabízí alespoň jedno z jídel, které vám neublíží (i když třeba ta ostatní vypadají lákavěji). Vyběhnete si koupit něco do samoobsluhy nebo fast foodu? Pak vybírejte opravdu opatrně – rohlík s vlašákem nebo burgr a hranolky by měly být na černé listině. Oběd ale v žádném případě nevynechávejte! Jen se nad ním příště víc zamyslete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat