Čistíte si uši vatovou tyčinkou? Chyba. Jen si tím ubližujete

Člověk ve snaze zlepšovat si či udržovat své zdraví občas nadělá víc škody než užitku. Co vám spíš ublíží, než prospěje? Víme to!

Schválně, kolika z následujících chyb se také dopouštíte!

Chyba č. 1: Používáte vatové tyčinky do uší

Čistit si uši nás učili rodiče už odmala. Bohužel nám někteří z nich předali také zvyk používat k této bohulibé činnosti vatové tyčinky. Jednak hrozí, že si při neopatrné manipulaci s tyčinkou poškodíte bubínek, jednak s její pomocí ušní maz často spíše „zatlačujete“ zpátky do ucha.

Chyba č. 2: Chcete předepsat antibiotika

Pokud přijdete do ordinace lékaře a i přes jeho pochyby vyžadujete recept na antibiotika, děláte chybu. Tyto léky jsou určené pouze k léčbě bakteriálních infekcí – u viróz či chřipek a spol. nefungují. Naopak zvyšují odolnost mikroorganismů vůči antibiotikům, takže se může stát, že až je budete potřebovat, léky vám už nezaberou.

Chyba č. 3: Cucáte si poraněný prst

Řízli jste se při krájení zeleniny, tak honem s krvácejícím prstem do pusy? Raději ne… Ačkoli zvířata si běžně „vylizují“ zranění, my bychom to dělat neměli. Naše ústa obsahují řadu bakterií, které by do otevřené rány přijít neměly. Raději prst omyjte čistou vodou a zalepte.

Chyba č. 4: Čistíte si zuby silou

Ať máte jakýkoli kartáček, po dvou týdnech už je celý roztřepený a vlákna mu trčí do všech stran? To není nekvalitním výrobkem, to si jen čistíte zuby moc silně. A tím si ničíte dásně a zubní sklovinu.

Chyba č. 5: Úporně smrkáte

Není nic horšího než ucpaný nos, ale neustále se nutit smrkat, i když vám to nejde, může být nebezpečná hra. Hleny se vám totiž mohou dostat dál do dutin – a z nepříjemné rýmy se může stát vážný a bolestivý zánět.

Chyba č. 6: Pouštíte si nahlas hudbu do sluchátek

Varování, které na vás občas vyskočí na vašem telefonu, pokud ho používáte i jako přehrávač hudby, že přílišná hlasitost může poškodit sluch, je pravdivé. Zatímco v mládí ještě žádné potíže nezaznamenáte, jakmile dojdete do vyššího věku, ztratíte postupně sluch mnohem dříve než vaši vrstevníci, kteří se oním varováním řídili.

Chyba č. 7: Zaháníte žízeň pivem

Že po náročném nebo horkém dni saháte po vychlazeném chmelovém moku? Chyba. Alkohol, který se v pivu nachází, působí jako diuretikum, takže má na žízeň přesně opačný efekt – tělo ještě více dehydratuje. Pokud se ale nechcete oblíbeného nápoje vzdát, sáhněte v takovém případě po nealko alternativě, případně před pivem ještě vypijte sklenici vody.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat