Proč cvičit ráno? Tyhle důvody vás přesvědčí

Každý ví, že pohyb nám prospívá. Bohužel většina z nás ho má kvůli hektickému životnímu stylu výrazný nedostatek. Kam jen „vpašovat“ několik minut na cvičení? Co třeba hned ráno!

Proč cvičit co nejdřív po probuzení?

Budete to mít za sebou

Jeden pragmatický důvod hned na začátek. Zpočátku, než se vám pohyb dostane „do krve“, na něj občas nebudete mít příliš náladu. Zatímco večer se snadno vymluvíme na únavu, ráno nám takové omluvy odpadají. A co víc, půlhodinku odbydeme po probuzení jako nic.

Budete mít lepší náladu

Při pohybu se do těla vyplavují endorfiny, které pozitivně ovlivňují naši náladu. Večer si jich už moc neužijeme, ale ráno nás skvěle naladí na celý den. Navíc ze sebe budete mít lepší pocit, když si hned po probuzení splníte dané předsevzetí o pohybu.

Budete lépe jíst

Nejenže nastartujete metabolismus, ale když si ráno zacvičíte, nebudete mít přes den tendenci sahat po nezdravých potravinách (přeci byste ten efekt pohybu „nezničili“ nějakou bagetou z automatu). Lidé, kteří pravidelně cvičí, vedou obecně zdravější život!

Budete mít víc času na přátele

Jak sladit večírky, posezení s přáteli, kulturní akce nebo návštěvy s cvičením? Večer se vám to povede hůř – musíte si prostě vybrat jedno, nebo druhé. Ale když si „odcvičíte“ hned ráno, nebudete muset večer nic řešit a klidně můžete vyrazit s přáteli.

Budete lépe spát

Jak může cvičení ráno ovlivnit večerní usínání? Může. Pohyb ve večerních hodinách totiž u spousty lidí zapříčiňuje potíže se spánkem (tělo se zjednodušeně řečeno příliš „nabudí“, aby hned usnulo). Zato ranní rozcvička vám nalije energii do žil, která bude přes den přirozeně upadat – a večer spokojeně vplujete do říše snů.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:29
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:26
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:21

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat