Co všechno může být součástí pitného režimu

Pitný režim je pro hubnutí velmi důležitý. Při odbourávání tukové tkáně dochází k vyplavování toxických látek. Ty musí odcházet ven z těla. Co nebo kdo jim v tom pomáhá? Voda. Ideálně. A co dalšího můžete počítat do pitného režimu?

Potřeba tekutin není pořád stejná. Neustále kolísá, zejména v souvislosti s tělesnou aktivitou. Při sportu a těžké práci dochází k pocení a tím také k velkým ztrátám vody. Proto je nutné neustále ji doplňovat. A to i v zimě, kdy je organismus náchylný k dehydrataci. (Dospělý člověk by během chladných měsíců měl vypít asi 20-40 mililitrů tekutiny na 1 kilogram své hmotnosti.) Ale čeho?

To nejdostupnější ze všech

Mezi nejzdravější nápoje patří pochopitelně čistá voda bez bublinek. Jelikož neobsahuje žádné cukry ani barviva a má poměrně nízký obsah minerálů, považuje se za ideální ke každodenní konzumaci.

Určitě není nutné kupovat si drahé vody balené v plastu. V dnešní době je voda tekoucí z kohoutku kontrolována, tudíž nezávadná. A proč se uvádí to „bez bublinek“? Vysvětlení je jednoduché. Voda sycená oxidem uhličitým způsobuje nadýmání a říhání, současně tak brání větší spotřebě vody, neboť váš organismu má po její konzumaci větší pocit plnosti.

Fyzická aktivita rovná se vyšší příjem

Při hubnutí je také důležité doplňovat ztracené minerály, což zajistí iontové nápoje nebo minerální vody. Ovšem jak už to bývá, všeho s mírou. Je nutné ohlídat si množství, protože nadměrný obsah minerálů může zapříčinit zdravotní problémy, třeba ledvinové kameny.

Oblíbené nápoje

Do pitného režimu s klidným svědomím můžete zařadit i čaj (neslazený). Může být bylinkový, ovocný, černý i zelený. Myslete však na to, že u černého a zeleného platí, že mírně odvodňují organismus. Proto se doporučují zapít je sklenicí vody.

Podíl ovocné složky. A to se smí?

A jak je to s džusy? Ty stoprocentní nikdo nezatracuje, avšak měly by být zředěné vodou v poměru 1 : 1. Jejich konzumace je vhodná spíš v první polovině dne, neboť jsou energeticky náročnější. Naopak zeleninové džusy se mohou pít ve větší míře.

Pivo a víno

Co se týče alkoholu, tak se výživoví poradci shodují: jedno velké pivo denně pro muže a jedno malé pro ženu patří k optimální míře. To samé platí i u vína. Dát si ho můžete, ovšem nezapočítávejte ho do pitného režimu. Proč? Obsažený alkohol tělo dehydratuje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat