Přírodní detox. Bylinky, které vám pročistí organismus

Chcete tělu trochu ulevit od škodlivých látek? Výborně, jednou za čas to rozhodně neuškodí. Mezi bylinkami najdete i takové, které nastartují ozdravný proces a dohlédnou na správný metabolismus. O kterých je řeč?

Proč je vlastně očista tolik důležitá? Organismus oproštěný od toxinů daleko lépe vstřebává vitaminy a tím se posiluje celková obranyschopnost. Kromě toho pak budete mít více energie a zlepší se vám i kvalita spánku. To zní dobře, co říkáte? Tak hurá do akce… Po čem sáhnout?

Ostropestřec mariánský

V antických dobách se hojně využíval jako lék na hadí uštknutí. Kolem 17. století lidé zaznamenali jeho pozitivní vliv na žaludeční potíže a krevní tlak. Ostropestřec zahání únavu a odstraňuje následky nezdravého životního stylu, protože čistí játra. Obsažená látka sylimarin totiž obnovuje jaterní tkáň. Detoxikační účinky potvrdilo několik nezávislých vědeckých studií, takže na něj můžete bez obav vsadit i vy. Je skvělým doplňkem všech diet.

Slanobýl chlumní

Domovem této byliny je sice Rusko, ale naštěstí se dá sehnat i v našich končinách. Využívá se jako prevence žlučových kamenů, nicméně blahodárně působí také na játra, ledviny a slinivku. Upravuje metabolismus tuků, cukru i hladinu cholesterolu, optimalizuje tělesnou hmotnost. Slanobýlu by měly věnovat pozornost hlavně ženy, které dlouhodobě užívají antikoncepční pilulky - snižuje jejich nežádoucí účinky.

Petržel

Je úplně jedno, jestli se jedná o hladkolistou nebo kudrnku. Na očistu těla jsou prima obě dvě! Petržel je zdrojem vitaminu C, který je nepostradatelný pro správnou funkci imunitního systému. Další díky patří obsaženým flavonoidům za antioxidační vlastnosti. Chlorofyl zase vyčistí krev a pomáhá při tvorbě červených krvinek. Protože tenhle „zelenáč“ je močopudný, postará se vám o zdravé ledviny.

Jitrocel kopinatý

I když se o něm mluví nejvíce v souvislosti s léčbou kašle, jitrocel toho umí mnohem víc. Řeší poruchy trávení, pročistí střeva i žaludek. Obnovuje krev v těle, zatočí se zánětem ledvin a močového měchýře, bojuje proti chudokrevnosti. Je tedy jasné, že i on se může pochlubit velkou detoxikační silou, kterou váš organismus ocení!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat