Chcete se zbavit přebytečných kil? Tyto nápoje vám pomohou

Určitě víte, že toužíte-li po štíhlé postavě, měli byste se vyhnout slazeným nápojům. Ovšem po jakých sáhnout, aby se vám hublo lépe? Nebojte, tihle pomocníci nevyžadují žádné kulinářské umění ani nezruinují váš rozpočet.

Celebrity propadly nejrůznějším speciálním (a občas i poměrně kuriózním) nápojům, jež jim mají pomoci v cestě za dokonalými křivkami. A tak se pije jablečný džus, citronová šťáva s chilli a také všelijaké lektvary, nad nimiž odborníci občas pořádně kroutí hlavou. Jak se ukazuje, s hubnutím dokáží pomoci i mnohem obyčejnější nápoje!

Obyčejná voda

Ano, je to tak. Voda je pro lidský organismus (i ten, který trápí kila navíc) nejpřirozenějším zdrojem hydratace. Ale tím její přínosy zdaleka nekončí. Jak pomáhá při zbavování se přebytečných kilogramů?

Vypijeme-li ji před jídlem, zajistí nám pocit sytosti, takže následně nespořádáme takovou porci kalorií, jako kdybychom jedli na „prázdný žaludek“. A když už zmiňujeme kalorie, voda je nápojem, který prostě žádné nemá. Takže ji mohou pít bez obav i ty největší dietářky.

Navíc má voda tu skvělou vlastnost, že pomáhá v našem těle vláknině, aby „nabobtnala“, takže se budeme cítit dlouho zasycení. O tom, že naše zažívání bude šlapat jako hodinky, ani nemluvíme. A aby toho nebylo málo, pomáhá voda vyplavovat z těla všemožné toxiny.

Černá káva

Jste milovníky dobré kávy? Jak se ukazuje podle nejrůznějších studií, jež se na tento nápoj poslední dobou zaměřují, děláte dobře. Nejenže se zdá, že káva hraje roli v prevenci celé řady i závažných onemocnění, ale také umí pomoci zatočit s nadbytečnými kilogramy.

Tedy ne že byste díky ní prostě jen tak zázračně zhubli, nicméně kofein pozitivně ovlivňuje metabolismus, díky čemuž efektivněji spalujeme kalorie. Mimochodem, neznamená to, že platí úměra „čím víc kávy, tím lepší spalování“, je jasné, že s tímto nápojem se to nesmí přehánět. Ale když si dáte dva tři šálky denně, neuděláte chybu.

Nejlépe káva účinkuje, pokud ji vypijete předtím, než vyrazíte cvičit. A aby bylo jasno, mluvíme o kávě neslazené a bez mléka či smetany!

Mátový nebo zelený čaj

Zelený čaj je skvělou alternativou pro ty, kteří nejsou právě milovníky kávy. Také tento čaj totiž obsahuje kofein a další látky pozitivně ovlivňující metabolismus. Navíc přidá ještě antioxidanty, které přirozeně pomáhají detoxikaci organismu.

Že vám ani zelený čaj příliš nejede? Zkuste začít pít mátový. Nejenže zlepšuje zažívání, ale tahle bylinka je i přirozeným potlačovatelem chuti na jídlo. Což se rozhodně hodí, když vás honí mlsná v podobě nepřekonatelné chuti na tabulku čokolády nebo pytlík chipsů, ale toužíte po štíhlém těle do plavek…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat