Co jíst před cvičením, aby vám nechyběla energie

Sportovat na lačný žaludek? Radikální chyba. Před akcí je třeba natankovat sacharidy, protože mají pod palcem přísun energie. Důležité jsou také proteiny, které regenerují svaly po zátěži. A kombinace obojího vám zaručí efektivní trénink! Jak vypadá ukázková svačinka?

Nevěřte zlým jazykům, které tvrdí, že kdo se před cvičením nenají, ten spálí více kalorií. Musíte přece načerpat síly, ať podáte patřičný výkon! Nejlépe 30 až 60 minut před fyzickou zátěží. Co vám zajistí ten správný pohon?

Banány

Exotické ovoce obsahuje látky, které jsou důležité pro správnou funkci svalů i nervů. Jenže je také zdrojem rychlých sacharidů. Banán je naprosto ideální pro ranní běžce, kteří se před výběhem nestačili pořádně nasnídat. Což ovšem neznamená, že by se to po návratu nemělo napravit!

Ovesné vločky

Zásobárna vlákniny a proteinu, o jaké se vám ani nesnilo. Ovesná zrnka jsou lehce stravitelná a díky nim se vám budou do těla sacharidy uvolňovat postupně. Sil budete mít na rozdávání i ve chvíli, kdy ostatní „kolegové“ budou lapat po dechu! Na nadarmo právě ony tvoří základ výživy atletů a profesionálních sportovců. Inspirujete se?

Cizrna

Cizrna je třetí nejrozšířenější luštěninou hned po hrachu a fazolích. Velkou výhodou je, že se dá koupit i předvařená, což je skvělá možnost rychlé svačiny, když nemáte času nazbyt. Čtvrt plechovky vás obohatí o 10 gramů proteinů, 20 gramů sacharidů a 9 gramů vlákniny. A právě to teď potřebujete jako sůl! Pro zlepšení chuti doporučujeme zakápnout citronovou šťávou, která je spalovačem tuků. Proč nespojit příjemné s užitečným?

Řecký jogurt

Co je na něm tak zvláštního, tedy kromě vyšší ceny? Tenhle mléčný výrobek obsahuje o polovinu méně cukru než běžné jogurty. Také dvakrát více proteinů. Nakrájejte si do něj třeba jablko - a energetická vzpruha je na světě.

Čokoláda

Cože, i sladký doping je povolen? Samozřejmě. Tedy pouze v případě, že si pochutnáte na malém množství vysoce kvalitní čokolády, s obsahem kakaa alespoň 70 procent. Pár „čtverečků“ vám dodá sílu a vytrvalost. Vidíte, ono to cvičení ve finále nebude takové odříkání…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat