Nehubnete? Možná je na vině váš salát

Zelenina je vaším klíčovým spojencem, pokud se snažíte shodit přebytečné kilogramy. A jednou z nejsnazších – a také nejchutnějších – úprav zeleniny je salát. Však je také pro hubnutí doporučován ze všech stran! Jenže co když je to právě on, kdo vám sabotuje snahu o snížení hmotnosti?

Možná se při přípravě salátu dopouštíte některé z následujících chyb, jež vám s hubnutím rozhodně nepomohou…

Kupujete si hotový

Pokud si salát nepřipravujete sami, nikdy nevíte, co přesně se v něm skrývá. I ty zdravě a nízkokaloricky tvářící se saláty v obchodě mohou být skrytou hrozbou. Vždy pečlivě věnujte pozornost složení takového salátu. Pokud u nějaké „exoticky“ znějící suroviny tápete, pravděpodobně se jedná o chemikálii, která by se v domácím salátu nevyskytovala. A i když se kuře v salátu tváří jako extra dietní, přesvědčte se, jak je připraveno.

Přeženete to s dresingem

Dresing může poslat váš dietní a nutričně vyvážený salát do takového malého nutričního pekla. Majonéza, cukr, ochucovadla, sladidla, konzervanty… Naučte se raději připravovat zálivku doma – jen tak si ohlídáte její složení a můžete její energetickou hodnotu udržet v přijatelných hranicích.

Neodoláte krutonkům

Hlídáte si dresing, aby v něm nebylo něco vysoce kalorického, ale nakonec salát zasypete krutonky. A tím jeho energetickou hodnotu vyženete do nebes. Krutonky jsou vlastně bílé pečivo, osmažené či opečené na oleji, které nemají z výživového hlediska nijak zvláštní význam, a tak v podstatě představují prázdné kalorie. Toužíte po něčem křupavém? Vhoďte do salátu hrstku nasucho opečených dýňových semínek. U nich jsou kalorie vyvážené nutriční hodnotou.

Přidáte sušené ovoce a ořechy

Ačkoli nikdo nezpochybňuje pozitivní vliv oříšků či sušeného ovoce na naše zdraví (o chuti, které dodají salátu, ani nemluvě), měli bychom s nimi být opatrní. Obojí představuje vysoce kalorické potraviny, a tak by se neměly vyskytovat v každém salátu, který si připravíme. S kupovaným sušeným ovocem dávejte pozor především – je totiž plné cukru! Vyměňte ho raději za čerstvé.

Zapomínáte na proteiny

Bílkoviny jsou pro náš organismus základním stavebním kamenem. Pokud na ně zapomenete, vaše tělo nebude rádo – nejenže nezhubnete dlouhodobě, ale ztratíte spíše svaly než tuk. A to není dobrá zpráva. Proto by v každém salátu měl být podíl proteinů. Přidejte proto například kuřecí prsíčko, kus ryby, ale i luštěniny nebo tofu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat