3 nápoje pro hubnutí. Který nastartuje metabolismus?

Pijete každé ráno vodu s citronem ve snaze nastartovat metabolismus a pomoci svým snahám o shození několika přebytečných kilogramů? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Existují i další nápoje, které vám mohou vaše předsevzetí o hubnutí ulehčit!

Jaké snadno dostupné alternativy vody s citronovou šťávou existují?

Káva

Káva je skvělým příkladem přírodního energetického nápoje, který vám pomůže především s vašimi výkony ve fitness centru či při běhání (a vlastně jakémkoli sportu). Pokud si šálek kávy dopřejete před sportovní aktivitou, budete mít více energie, budete cvičit déle a podávat lepší sportovní výkony. Nezapomeňte vždy s kávou vypít také vodu – tento nápoj bohů totiž dehydratuje.

Také pamatujte, že kávu musíte pít černou, bez cukru a mléka. Jinak její efekt „pohřbíte“ v záplavě zbytečných kalorií (káva sama o sobě prakticky žádné nemá, a přesto vás pořádně „nakopne“).

Zelený čaj

Seznam pozitivních účinků zeleného čaje na lidské zdraví je téměř nekonečný. A co víc, některé vědecké studie dokázaly, že tento nápoj hraje roli i v hubnutí či udržování zdravé hmotnosti! Tak například výzkum uveřejněný v časopise Journal of the American College of Nutrition prokázal, že lidé, kteří při snahách o hubnutí pili každý den 4 šálky zeleného čaje, zhubli během 2 měsíců o 3 kila více než ti, kteří se zelenému čaji vyhýbali. Podobně dopadly výsledky studie, jejíž závěry zveřejnil European Journal of Nutrition. Ta ukázala, že pravidelní konzumenti zeleného čaje mají menší obvod pasu a váží méně než ti, kteří tento nápoj do svého pitného režimu nezařazují.

Vždy si zelený čaj připravujte sami, z kvalitních čajových lístků. Nepřidávejte do něj cukr, pro zvýraznění chuti ho můžete ozvláštnit několika kapkami citronové šťávy. Nekupujte „zelené čaje“ v lahvích v obchodě – většinou jsou plné cukru a chemikálií.

Medová vzpruha

Med je sice poměrně kalorická pochoutka, ale má spoustu příznivých účinků na naše zdraví. A co víc, dokáže pořádně nastartovat metabolismus. Zvláště v kombinaci s ostatními pomocníky. Zkuste některou z následujících kombinací:

  • Med se skořicí: Ve sklenici teplé (nikoli horké) vody smíchejte lžíci medu a lžičku skořice. Dobře promíchejte, aby se med dokonale rozpustil, a nechejte asi 10 minut louhovat. Poté přeceďte a vypijte.
  • Med s limetou: Stejný postup opakujte také u této kombinace. Jen skořici nahraďte šťávou z poloviny limetky. Promíchejte a vypijte.
  • Med se zázvorem: Do sklenice s teplou vodou přidejte lžíci medu a několik plátků čerstvého zázvoru. Nechejte asi 15 minut louhovat a poté vypijte.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat