Nehubnete? Mohou za to vaši přátelé

Kamarádi a kamarádky jsou od toho, aby člověka podporovali, pomáhali mu, vyslechli ho, pobavili ho (a samozřejmě aby jim to všechno mohl oplatit). Ovšem podle odborníků mohou být vaši přátelé také sabotéry vašich snah o hubnutí! Jak to?

Rozhodli jste se zatočit s nadváhou. Jenže kila ne a ne jít dolů. Přitom se tak snažíte! Co když se důvod vašeho neúspěchu schovává mezi vašimi nejbližšími, respektive vašimi kamarády? Čím vaší postavě škodí?

Například tím, že…

…vás přesvědčují, že hubnout nepotřebujete.

„Ale prosím tebe, vždyť jsi jako tyčka, jen si dej…“ Je vám to povědomé? „Co blázníš, jaké hubnutí, vždyť to nepotřebuješ!“ A nebo: „Musíš se prostě naučit mít ráda svoje tělo takové, jaké je.“ Možná tyto a podobné věty poznáváte. Těmi vás sice kamarádi chtějí potěšit, ale vlastně vám dělají medvědí službu. Zvlášť, když vy moc dobře víte, že by vašemu zdraví neuškodilo nějaké to kilo zhubnout. Jenže zkuste v danou chvíli jejich lichotkám nepodlehnout! To je výkon téměř nadlidský a u druhé porce dortíku to většinou vzdáme úplně…

…vám dělají průvodce světem gurmánů.

„A to víš, že tam dělají nejlepší hamburgery ve městě?“ Nebo: „Musíme vyzkoušet tu mexickou restauraci, je prý úžasná!“ Případně: „Chceš mi říct, že jsi ještě nebyla v té nové hospodě na náměstí, když mají tak skvělého kuchaře?“ Objevování kulinární mapy vašeho okolí je sice zábava, ale pro štíhlou postavu ne vždy. Protože když někde mají nejlepší hamburgery, neobjednáte si salát. A pokud takto degustujete párkrát týdně, můžete mít problém.

…vás nabádají k „hříškům“.

„Ale tak pro jednou si dej, to se snad nic nestane!“ Nebo: „No tak, přece nemůžeš neochutnat, když jsem se s tím pekla…“ Případně v tvrdší verzi: „To bys mě ale urazila, kdyby sis ani nevzala!“ Jistě, ono se jednou za čas skutečně nic nestane, když porušíte režim a pochutnáte si na domácích brownies, které vaše kamarádka upekla na oslavu. Jenže musí platit ono „jednou za čas“. Protože když se k podobným „hříškům“ uchylujete častěji, příliš nezhubnete.

…vám neustále dolévají.

„Nechala jsem ti donést další sklenku, když oslavujeme!“ Případně: „Dej si se mnou ještě jedno!“ Nebo: „Ale tady Nikolu a Honzu musíme pořádně zapít, no ne?“ Na co spousta lidí zapomíná, je fakt, že alkohol může být ve výsledku kaloričtější než pořádný oběd. A tak si můžete hlídat skladbu talíře a velikost porcí, jak chcete, pokud nebudete mít pod kontrolou i obsah sklenice, cestu ke štíhlé postavě si dosti zkomplikujete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat