Stresující den: Jak se večer otrkat a usínat s čistou hlavou

Málokdo se večer vrátí z práce a nemá hlavu jako balon – obtíženou všemi starostmi a vyhlídkami na další a další úkoly a resty, jež nám nedají spát. Jak se zase „hodit do pohody“ a usínat bez zbytečných starostí?

Existuje několik činností, jež vám dokáží i po velmi stresujícím dnu ulevit. Kterou si dnes vyberete?

Psaní

Vypsat se ze starostí podle psychologů opravdu pomáhá. Prostě si sedněte s blokem a tužkou a napište vše, co vás trápí. Jakmile uvidíte své splíny na papíru, najednou se vám budou zdát menší a ne tak vážné. A hlavně si pěkně utřídíte myšlenky, takže vás nebudou odvádět od spánku.

Kino

Ani nemusíte zjišťovat, jestli mají někteří z vašich přátel čas jít na vybraný film s vámi. Pěkně vyrazte sami! Vyčistit si hlavu při filmu totiž opravdu funguje. A v prostředí kina je zapomenutí na veškeré starosti zaručeno (lépe než u vás v obývacím pokoji při televizi).

Jóga

Nejste zrovna fanoušek či znalec jógy? Nevadí! Zkuste si na internetu najít několik základních relaxačních cviků a oddejte se jim. Je prokázáno, že jóga od stresu skutečně ulevuje. Byla by škoda toho nevyužít!

Přítel na telefonu

Od čeho jsou přátelé? Rozveselí vás, když to potřebujete, podrží vás ve složité situaci, vyslechnou vás, když máte starosti. Tak pěkně vezměte telefon a ze svých problémů se „vypovídejte“. Ostatně příště zase poskytnete ucho svým přátelům vy.

Kreslení

Vezměte do ruky pastelky, vodovky, voskovky nebo třeba obyčejnou tužku a kreslete si! Kreativní zábava odvede vaše myšlenky od negativních věcí a nasměruje je tím správným směrem. Dobrá nálada zaručena! Nejste zrovna Picasso? Nevadí! Pořiďte si omalovánky pro dospělé a vybarvujte si – ne nadarmo se jim říká antistresové!

Uklízení

Z jedné práce do druhé? Možná to zní jako nesmysl, ale zkuste to. Pokud celý den sedíte za počítačem a pracujete „mozkem“, manuální práce pro vás může být přesně tím relaxem, který potřebujete. A tak se pusťte do utírání prachu či přebírání starých věcí. Nebo ještě využijte poslední zbytky denního světla a vyrazte na zahradu.

Hudba

Hrajete na hudební nástroj? Skvělé. Jen tak si v klidu hodinku „preludovat“ je skvělý způsob, jak se zbavit napětí a stresu. A i když vás příroda talentem na hudbu nevybavila, nemusíte zoufat. Prostě si do sluchátek pusťte své oblíbené album a oddejte se poslechu.

Svět za oknem

Zkuste si přitáhnout k oknu pohodlné křeslo, uvařte si oblíbený čaj či kávu, usaďte se a pozorujte život venku. Koukáte do přírody? Pak budete jistě překvapení, kolik zajímavých zvířátek máte prakticky na dosah! I ve městě ale budete mít o zábavu postaráno – všechno to hemžení odvede vaše myšlenky od nepříjemných věcí.

Smích

A nakonec ten nejspolehlivější lék. Ano, smích. Reakce, které se v našem těle při smíchu spouštějí, jsou proti stresu mocnými zbraněmi. A tak si „naordinujte“ nějakou filmovou komedii nebo legrační videa na internetu a večerem se po náročném dni „prosmějte“. Uvidíte, že to funguje!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat