Bolesti hlavy a sny o jídle. I tak poznáte, že vám dieta nesedí

Jaro je pro mnohé z nás obdobím hubnutí a nejrůznějších diet. Jenže často ve snaze o vysněnou postavu zapomínáme, že naše tělo musí i během hubnoucích pokusů zůstat především zdravé a v kondici. A tak zkoušený organismus začne volat o pomoc. Jak se to projevuje?

Tyto varovné příznaky jsou jasným znamením, že dieta, již držíte, či způsob, kterým se stravujete, vašemu tělu rozhodně nesvědčí!

Vaše myšlenky i sny zaměstnává jídlo

Na „něco dobrého“ myslíte prakticky neustále. Dokonce se vám o jídle zdají i sny! Proč? Důvod je jednoduchý. Váš organismus už tak nějak neví, jak vám naznačit, že prostě hladoví! Z ničeho nic radikálně osekat příjem kalorií tak, že tělo nemá sílu ani na nezbytné fungování, je jednou z nejčastějších chyb při hubnutí.

Neexistující perioda

Pokud se vám menstruační cyklus z ničeho nic úplně „rozhodí“ nebo menstruaci nedostanete, vůbec to nemusí znamenat, že jste těhotná. Ale například také že svému tělu nedodáváte dostatek energie ani živin. Vaše tělo přestane produkovat pohlavní hormony a cyklus se naruší.

Bolesti hlavy

Vymazali jste ze svého jídelníčku veškeré sacharidy? Chyba, za kterou můžete platit úpornými bolestmi hlavy. Mozek (a nejen on) totiž potřebuje ke svému fungování glukózu. A protože ta pochází převážně ze sacharidů, které nyní organismu nedodáváte, zaděláváte si na problém. Bolesti hlavy, slabost, stavy na omdlení… Vaše tělo prostě nemá energii!

Jste neustále ospalí

Zavírají se vám oči prakticky po celý den, i když spíte jako obvykle, dopřáváte si dostatek hodin spánku a nevěnujete se žádné namáhavé práci ani cvičení? Pak vašemu organismu chybějí kalorie, ze kterých by mohl fungovat. Možná je na čase pořádně se (i když zdravě) najíst. A přehodnotit dietu.

Reagujete podrážděně

Kolegové kolem vás chodí po špičkách, děti na vás raději ani nemluví, s partnerem/partnerkou už se prakticky jen hádáte. Co když za to může vaše jídlo, respektive dieta? Víte, jak jsou malé děti protivné, pokud mají hlad? Pak vězte, že v dlouhodobém měřítku to platí i na dospělé. A tak jestliže pozorujete nevysvětlitelné výkyvy nálad a nezvyklou podrážděnost, nejspíš vaše tělo strádá a hladoví.

Žádná radost z jídla

Jídlo by nás nemělo jen zasytit, ale také v nás vyvolávat příjemné pocity a zanechat v nás dojem, že je nám dobře na těle i na duši. Jenže pokud máte již čtvrtý den k večeři mističku salátu bez chuti a zápachu, těžko se budete na další porci těšit. A to je chyba. Pamatujte, že i hubnutí může být zábava – stačí přemýšlet o tom, co a v jakém množství si nakládáte na talíř, a dopřávat si co nejpestřejší a vyváženou paletu potravin. Jen tak bude vaše tělo spokojené a vy s ním!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat