Za problémy se spánkem může být váš partner

Budíte se po ránu unavení a nejraději byste zase zalezli zpátky do peřin? Přitom jste šli do postele včas a máte za sebou oněch doporučovaných 8 hodin spánku? Pokud hledáte nějaký důvod svých záhadných obtíží a únavy, možná spí vedle vás v posteli. Ano, mluvíme o vašem partnerovi či vaší partnerce.

Jakým způsobem mohou naši milovaní narušit náš zasloužený spánek?

Chrápáním

Začněme tím, co by nejspíš napadlo každého. Pokud vedle vás někdo ve spaní „řeže dříví“, pak se prostě nemáte šanci vyspat. I když na chvíli upadnete do spánku, je příliš lehký na to, aby byl skutečně kvalitní a poskytl vám osvěžení, jež váš organismus potřebuje. Co s tím? Nejlepší volbou je samozřejmě vyhledání odborné pomoci – chrápání totiž není jen rušivé, ale může být i nebezpečné pro zdraví vašeho partnera/partnerky.

Odlišnými zvyky

Jste skřivan, zatímco partner/partnerka je sova. Snažit se sladit takto odlišné rytmy je skoro nevyřešitelný úkol. To samé platí, pokud například jeden z vás pracuje na směny. Zkrátka není jiná možnost, než že se budete navzájem rušit, kdykoli bude jeden z vás vstávat nebo půjde do postele. Možná je na čase zapřemýšlet o co nejlepším kompromisu pro oba…

Divokými sny

Převaluje se váš partner/partnerka během spánku ze strany na stranu, rozhazuje rukama a nohama? Ačkoli vás takové pohyby zcela neproberou, spánek vám rozhodně naruší, a tak se ráno cítíte, jako byste pomalu nezamhouřili oka.

Nároky na prostředí

Zatímco jeden z vás chce ležet na tvrdé matraci, ten druhý požaduje měkkou, vy máte ráda v ložnici tepleji, ale partner udržuje topení na minimu? Zní to jako maličkosti, ale spánkem dokáží tyto věci pořádně zahýbat. Budete si nejspíš muset promluvit (a koupit odlišné matrace či peřiny a spol.). Tady jde totiž partnerská souhra stranou – jde o kvalitní spánek a tím i o zdraví!

Mobilem v posteli

Všichni víme, že mobily, tablety, počítače a spol. do postele nepatří, protože vyzařují modré světlo a tím narušují produkci melatoninu, hormonu potřebného pro spánek. Ovšem to, že si ho do peřin nenosíte vy, nemusí stačit! Pokud s ním usíná váš partner/partnerka, může to ovlivnit i vás.

Mazlíčkem v peřinách

Pokud sdílíte postel s pejskem či kočičkou, pak existuje vysoká pravděpodobnost, že nespíte tak kvalitně, jako kdybyste se o peřinu s domácím mazlíčkem nedělili. Pokud někdo vůbec nerespektuje váš osobní prostor nebo potřebu spánku, pak jsou to právě zvířátka. Na druhou stranu – spousta z nás si ani nedovede představit, že by mazlíčka z postele vykázala. Pokud ale dlouhodobě pociťujete, že to s vaším spánkem není úplně v pořádku, zkuste pejska či kočičku naučit spát zase v pelíšku…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat