Udělejte si víkend jen pro sebe. Prospějete duši i tělu

Každý člověk si občas zaslouží pořádné rozmazlení. I vy! Že nemáte okolo sebe nikoho, kdo by vám takové potěšení dopřál? No a co! Zkuste si jeden víkend vyhradit jen a jen pro sebe. Partnera s dětmi odešlete k babičce a užijte si pohodu a klid.

Většina z nás využívá víkendová volna hlavně k tomu, abychom uklidily a navařily. Na nějaký velký relax už rozhodně není čas. Tak na takový program tentokrát zapomeňte. Víkend si prostě rezervujte pro odpočinek a dobití energie. Že už ani nevíte, jak na to? Tady máte malý návod!

Žádná technika

Víte, čemu se říká digitální detox? To je stav, kdy na den či dva zcela vypnete mobilní telefon či notebook, takže se odstřihnete od sociálních sítí a spol. A právě takovouto pauzu by většina z nás už potřebovala jako sůl. Můžete si nechat zapnuté hovory (málokterá máma by vydržela dva dny bez možnosti kontaktu s dětmi – však to znáte, co kdyby se něco dělo), ale žádné připojení k síti!

Přátelé počkají

Jen co jste se svěřila svému okolí, že budete o víkendu sama, už vás všichni přemlouvají, abyste s nimi vyrazila za zábavou? Pak mile, ale rozhodně odmítněte. Chcete přece odpočívat a rozmazlovat sebe, ne strávit odpoledne a večer jako vrba pro problémy ostatních (však svou roli kamarádky převezmete při nejbližší příležitosti – oni to všichni pochopí).

Kreativní odpoledne

Jen tak ležet celý den v posteli či u televize není moc originální a efektivní odpočinek. Zkuste něco kreativnějšího! Baví vás malování, psaní nebo třeba tanec či hraní na hudební nástroj? Skvělé! Tak jim věnujte nějaký ten čas.

Odkládané slasti

Až budu mít jednou čas a klid, tak…“ Také se v této větě poznáváte, když odkládáte oblíbenou činnost na neurčito? Tak ono neurčito právě nastalo! I kdyby to znamenalo, že zhlédnete celou sérii nějakého seriálu nebo na jeden zátah přečtete detektivku, co už nějaký pátek čeká v knihovně, směle do toho.

Potěšení na talíři

Málokomu se chce vařit, když připravuje jídlo jen pro jednoho, ale neodbývejte se „něčím studeným“ (tedy pokud na to nemáte vysloveně chuť). Pěkně si ukuchtěte své oblíbené jídlo, případně si jej nechejte přivézt z restaurace (odpadá stání u plotny).

Relax v bublinkách

Pokud máte doma vanu, pěkně si ji napusťte a využijte toho, že vám za dveřmi koupelny nepřešlapují netrpělivě dětské (či partnerovy) nožky. Hezky se naložte do koupele plné voňavých bublinek, vezměte si s sebou něco dobrého na zub a třeba si čtěte a poslouchejte oblíbenou hudbu.

Zasloužený spánek

Co si budeme namlouvat – od té doby, co máme děti, jsme se o víkendu (a kdyby jen o víkendu) příliš nevyspaly. A přitom ještě před založením rodiny byly mnohé z nás ve vyspávání do oběda mistryněmi! Tak si ten čas připomeňte a zůstaňte v peřinách tak dlouho, jak jen chcete (však se v nich dá i obědvat, když se to nikdo nedozví, že).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat