Proč si dnes dát horkou koupel místo osvěžující sprchy

Bolí vás záda, máte problémy se soustředěním a vaše suchá pokožka se dovolává péče? Žádný problém. Naložte své tělo do vody a hned budete jako znovuzrození. O tom, že si usnadníte dýchání ani nemluvě!

S příchodem vyšších teplot necháváte vanu ležet ladem a preferujete chladnější sprchu? Zbytečně se připravujete o výhody, které vám horká lázeň nabízí. Věřili byste, že zlepšuje kvalitu pokožky, a ještě odplaví všechny chmury? Důvodů, proč si prodloužit pobyt v koupelně, tedy rozhodně není málo. Tady je máte černé na bílém!

Zaručený lék proti depresi

S trochou nadsázky by se dalo říct, že antidepresiva budou za chvilku zcela nepotřebným zbožím. Stejné účinky na lidskou psychiku má totiž i napuštěná vana! Alespoň to naznačují závěry nejnovější americké studie. Tamní odborníci na jejím základě tvrdí, že poležet si v ní sedmkrát týdně skutečně zabraňuje pocitu úzkosti, stejně jako uklidňující léčiva na lékařský předpis. To je překvapení, viďte? Možná vám vyskočí poplatky za vodu, ale co by člověk neudělal pro duševní pohodu…

Balzám pro pokožku s tajnou přísadou

Máte doma ovesné vločky, jakožto zdravou snídani? Výborně, pak se s nimi směle vykoupejte. Ony totiž jako kosmetické zkrášlovadlo nemají konkurenci! Jejich složky normalizují hladinu pH, působí proti zánětům, zároveň úžasně hydratují a poskytují hojivý dotek suché, hrubé a svrbící pokožce. Jak ovesné schopnosti využít na maximum? Jednoduše půl šálku vloček nasypte do plátěného pytlíčku, dobře ho zajistěte  provázkem, vhoďte ho do vody a na 15 minut tam pobuďte s nimi. Výsledek za to opravdu stojí!

Snadnější dýchání při alergické rýmě

Znáte to, alergeny útočí ze všech stran a vy máte buď ucpaný nos, nebo naopak smrkáte jako diví. Přes den se to ještě dá zvládnout, ale co si budeme povídat, v noci to není žádná hitparáda! O důvod víc, proč si večer dopřát parní lázeň. Tenhle relax vám pomůže v lepším dýchání, jelikož pára „protáhne“ nosní průchody a vám se bude daleko lépe usínat.

Zlepšení mozkových funkcí

Něco tak jednoduchého jako přidání esenciálních olejů může pořádně provětrat mozkové závity. Třeba takový bergamot zlepšuje paměť, santalové dřevo podporuje učení, skořice zase zvyšuje koncentraci. Ideální aromatický doping pro hlavu, co říkáte?

Zmínění bolestí nervového systému

Všudypřítomný stres vyvolává záněty a bolesti nervového systému, které se mohou lokalizovat v různých oblastech těla. Trápí vás záda či kolena? Namočte se do vody a váš problém se odplaví, než řeknete švec. Uvidíte, že se všemi nepříjemnými příznaky si lázeň hravě poradí! Navíc vám uvolnění zlepší náladu, což se odrazí i na kvalitě spánku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat