Vyběhněte ven. Bude se vám lépe spát a budete méně nemocní

Léto je jako stvořené vyměnit tělocvičnu za přírodu a vyrazit sportovat ven. Pokud zrovna nebudou teploty atakovat tropické hodnoty, může nám a našemu tělu pohyb venku jen prospět. Jak?

Svěží rána

Také se vám z postele po ránu nikdy nechce? Pak nejspíš potřebujete pohyb. A to na čerstvém vzduchu. Že to nedává smysl? Ale dává. Díky fyzické aktivitě budete lépe spát a budete se budit mnohem svěžejší než obvykle. A když si přidáte nějakou tu ranní rozcvičku venku, budete mít spoustu energie na celý den.

Prevence rakoviny

Studie uveřejněná nedávno v American Journal of Public Health ukazuje, že pravidelné vystavení svého těla slunečním paprskům zvyšuje hladinu vitaminu D v těle a ten pak pomáhá působit v prevenci rakoviny prostaty či tlustého střeva a konečníku. A protože sport obecně podporuje zdraví, spojte příjemné s užitečným a začněte s nějakým venkovním cvičením. Jen se nezapomeňte mazat krémem s ochranným UV faktorem!

Vzpruha pro imunitu

Podle japonských vědců jsou lidé, kteří pravidelně sportují venku, zdravější než ti, kteří celý den stráví zavření uvnitř. Dokonce mají v porovnání s nimi vyšší počet bílých krvinek, které hrají v imunitě důležitou roli.

Více zábavy

Nic proti posilovnám, tělocvičnám a fitness centrům. Ale upřímně – občas je v nich trochu nuda. Pořád to samé, žádná velká změna… To se vám při cvičení venku nestane! Máte spoustu možností, kam se vydat, příroda se navíc pořád mění. Díky tomu stoupá pravděpodobnost, že u sportovní aktivity vydržíte a budete jí věnovat víc času.

Lepší paměť

Vědci z Kalifornské univerzity našli spojitost mezi nízkou hladinou vitaminu D a poruchami paměti v pozdějším věku. Chcete si udržet paměť ve formě? Pak si dopřejte pohyb venku. Načerpáte vitamin D a ještě prospějete mozku (ano, i jemu nedostatek pohybu škodí).

Konec stresu

Sport pomáhá odbourávat stres. Pohyb v přírodě či prostě venku pomáhá odbourávat stres. Slunce pomáhá odbourávat stres. Je třeba říkat víc? Vděčit za to můžeme především endorfinům, které se při pohybu venku vyplavují a zvedají náladu.

Metabolismus jako z učebnice

Nejenže nám ke štíhlé postavě pomáhá samotný pohyb, ale také sluneční paprsky, respektive vitamin D, který díky nim získáváme. Spolu totiž tvoří dokonalou vzpruhu pro náš metabolismus, který bude díky sportu pod širým nebem spalovat kalorie jako zamlada.

Odpočatá peněženka

A nakonec jeden poměrně pragmatický důvod, proč si obléct tenisky a vyrazit cvičit ven. Je to zadarmo! Příroda po vás nebude vyžadovat členské poplatky nebo placení za lekce. Pro mnohé z nás je to vítaná pomoc rodinnému rozpočtu!






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat