Deprese můžou být ukazatelem nezdravého srdce

Nedostatek pohybu a nezdravá strava poškozují oběhovou soustavu. Nezdravé srdce a cévy se přitom projevují navenek různě. U mužů třeba poruchou erekce, u obou pohlaví depresemi. Poškozené vlásečnicové cévy totiž souvisejí s narušením chemismu v mozku a především se to týká nervových přenašečů ovlivňujících náladu.

Poškozené vlásečnice nedodávají do mozku kyslík v takové míře, jak vyžaduje normální stav. A následkem toho se mění množství nervových přenašečů na synapsích, takže se rozvíjí deprese.

„Poškození vlásečnic vlivem nezdravé stravy zvyšuje riziko depresí o osmapadesát procent,“ tvrdí vědci z Nizozemska.

Poprvé se tak podařilo prokázat, že nerovnováha v nervových přenašečích souvisí s nedostatečným zásobením mozku kyslíkem.

„Můžete si představit, že tohle povede k depresivní náladě. Když se něco pokazí s vlásečnicemi, tkáň pak není šťastná. Vysoký krevní tlak a diabetes jsou nepřítelem oběhu krve ve vlásečnicích,“ tvrdí autorka doktorka Miranda Schramová.

Když pomůže příroda

Nálada pod psa, deprese a splín? Máte pocit, že takto by se daly charakterizovat vaše poslední dny? Pak zkuste pomoc z přírody! Tyhle bylinky vám vrátí úsměv na rty a zklidní pocuchané nervy!

Všemocná kopřiva

Věděli jste, že kopřiva (mimo jiné) zatočí i s depresí? To je překvapení, viďte? 1 čajovou lžičku natě přelijte šálkem vroucí vody, louhujte deset minut, přeceďte a kouzelný lék je na světě. Mějte však na paměti, že denně byste měli vypít maximálně 2 až 4 šálky. Kopřivová kúra by se také neměla provádět delší dobu, na to pozor!

Šikovný kozlík

Tenhle tekutý „prášek“ je vhodný zejména pro osoby, které se ani večer nedokáží patřičně uvolnit od stresu a mají poruchy spánku doprovázené úzkostnými stavy. Je to váš případ? Pak si rychle sežeňte kozlík lékařský. Dvě čajové lžičky spařte 1/4litrem studené vody a nechte působit 12 hodin. Občas roztok zamíchejte. Po uplynutí zmíněné doby výluh zahřejte a přislaďte trochou medu. Doporučené dávkování jsou 3 šálky denně.

Antidepresivní třezalka

Toto je prastarý a velice jednoduchý recept, jak porazit depresi. 1 hrst třezalkových květů (možno i s listy) zalijte 45procentním alkoholem, například vodkou. Láhev pak nechte stát 4 týdny, občas s ní zatřepte, ať se uvolní všechny potřebné látky. Tinktura se postupně zabarví do červena, toho se nelekejte, tak je to v pořádku. Po přibližně 28 dnech, jakmile třezalkové květy ztratí své původní zabarvení, přeceďte a je hotovo. Při potížích si nakapejte 20 kapek a rázem se vám uleví.

Posilující dobromysl

Jak již název napovídá, dobromysl zlepšuje náladu a léta se používá proti chmurám všeho druhu. Jednu lžíci sušené natě spařte 1/2litrem vařící vody a přikryté nechte louhovat 10 minut. Po scezení si dopřejte šálek vždy po jídle.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat