Jako terapie proti stresu funguje žvýkačka a nakupování

Zase jste nervózní a máte chuť se vším praštit? Pokud se vám uleví, udělejte to. Ovšem uklidní vás i šálek zeleného čaje, půlhodinové zdřímnutí a pohlazení domácího mazlíčka. Tohle je na stres nejlepší terapie!

Ze stresu nekouká nic dobrého. Vždyť hormony, které se při něm uvolňují, se podílejí na zvýšené tělesné hmotnosti, srdečních onemocněních, nespavosti, v krajních případech také na depresi a demenci. Je tedy jasné, že techniku zvládání stresu by měl ovládat každý – v rámci ochrany svého zdraví! Jenže jak na to? Vědci vám poradí. S jejich jednoduchými metodami z nervozity krásně vybruslíte! Čím začít?

Usmějte se. Od ucha k uchu!

Věděli jste, že úsměv může ovlivnit vaši náladu a podpořit tělo při zvládání krizové situace, aby bylo odolnější? Tvrdí to američtí lékaři na základě svého průzkumu. Jeho závěry prokázaly, že vystresovaní jedinci, kteří se smějí, se rychleji vracejí k psychické rovnováze. Pochopitelně v porovnání s jejich zakaboněnými kolegy! Takže v nouzi pěkně „do rohlíku“, ano?

Dejte si šálek čaje, to nezklame

Uznáváme, že pít čaj při momentálních horkých dnech není úplně ideální, ale co naplat – zoufalá situace si žádá zoufalé činy. Koneckonců, můžete do něj přidat pár kostek ledu. Aminokyseliny obsažené v zeleném a černém čaji mají uklidňující účinky a jejich pravidelní pijáci podle odborníků zažívají méně stresu.

Vsaďte na žvýkačku, je to prima prevence

Unikátní pokus provedený na univerzitě v Kanadě přinesl překvapivé výsledky. Díky němu se ukázalo, že když si „požvýkáte“ dvakrát denně po dobu alespoň pěti minut, významně se vám sníží úroveň úzkosti, a navíc se dočkáte přívalu energie. Tak už si jen zbývá vybrat značku a příchuť, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzdvihnout musíme i to, že tím předcházíte vzniku zubních kazů – to se počítá!

Přizvěte si na pomoc domácího mazlíčka

Máte psa, kočku, nebo dokonce obojí? Výborně, ani nevíte, jak se vám teď láska ke zvířatům hodí. Při kontaktu se čtyřnohým parťákem se vám sníží krevní tlak, ale to ještě není všechno. Jistá britská studie odhalila, že lidé, kterým leží u nohou němá tvář, se lépe vyrovnávají se stresem. Takové zdravotní účinky nemá ani přítomnost manžela!

Zdřímněte si, tak na půl hoďky

Pocuchané nervy a zvýšení stresového hormonu kortizolu až o 30 procent může způsobit i nedostatek spánku. Pokud jste tedy nočnímu odpočinku včera moc nedali, dejte si šlofíka. Stačí 30 minut a hned vám bude lépe. Vsadíte se?

Vyrazte na nákupy. Máte konečně důvod!

Ano, i tahle terapie funguje na jedničku, vždyť to psychologové prokázali již mnohokrát. Někteří dokonce spekulují, že akt rozhodování o nákupu může být způsob, jak obnovit osobní kontrolu nad životním prostředím. No neříkejte, že by se vám nové šaty nehodily…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat