Vstávat a cvičit. Triky, jak se ráno přinutit k pohybu

Také se smutně usmíváte nad všemi těmi radami, jak by měl člověk cvičit hned ráno, aby prospěl svému zdraví a postavě, protože víte, že k něčemu takovému se vy prostě nepřinutíte? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Existuje totiž pár triků, které pravděpodobnost, že se budete po probuzení věnovat pohybu, výrazně zvyšují.

Schválně, zkuste několik následujících dnů či týdnů dodržovat tyto rady a uvidíte, že za chvíli už si na odpolední nebo večerní cvičení ani nevzpomenete.

S budíkem na první dobrou

Jakmile vám ráno zazvoní budík, prostě vstaňte. Žádné posouvání času buzení o 10 minut, prostě se vykulte z postele a začněte být aktivní. Jako byste byli robotem, který automaticky vykonává určité činnosti.

Mimochodem, ono posouvání budíku ničemu neprospěje – stejně už pořádně nezaspíte a doba „spánku“ je příliš krátká na to, aby vás osvěžila. Ve výsledku tak vstanete ještě unavenější, než kdybyste vstali rovnou po prvním zazvonění.

Tenisky na dohled

Tak jako si někteří lidé připravují večer oblečení do práce, vy si pěkně připravte oblečení pro sport. A vyrovnejte ho tak, abyste na něj z postele pěkně viděli. Bude to taková malá motivace navíc, abyste vstali a šli cvičit.

Ostatně když už jsme u oblečení, pořiďte si nějaký zajímavý a krásný model. Bude se vám oblékat mnohem radostněji než vytahané tepláky a staré triko. Ano, i taková banalita jako slušivý dres může být silnou motivací.

Přítel na telefonu

A nejen na telefonu. Domluvte se s kamarádkou či sousedem a choďte po ránu cvičit či běhat společně. Důvod je jednoduchý – když už se s někým dohodnete, bude se vám těžko odmítat (přece Janu nebo Karla nenecháte ve štychu).

Kromě toho ve dvou se to lépe táhne. I při samotném pohybu se budete navzájem povzbuzovat a motivovat. A když sport spojíte se „společenskou událostí“, bude vás bavit a budete se na něj těšit. I po ránu!

Zaplacená lekce

Nemáte žádného známého, který by se do ranního cvičení pustil s vámi? Nevadí! Zamluvte si (a ideálně také zaplaťte) lekce v posilovně. Většina fitness center je v provozu od brzkých ranních hodin, a tak nebudete mít problém vybrat si sport přesně pro sebe. Když už budete mít cvičení zaplacené, budete motivovaní se ho také zúčastnit.

Ještě o chlup lepší je (pokud vám to finanční možnosti dovolí) zamluvit si osobního trenéra. Tomu už vůbec ráno nezavoláte a neřeknete mu, že nedorazíte, protože byste raději lenošili v peřinách!

Zázračná hudba

Určitě máte nějaké album či oblíbeného interpreta, který vás vždy nabije energií! Tak síly hudby využijte i pro cvičení. Pusťte si energické skladby již po probuzení a na cvičení si s sebou vezměte sluchátka a přehrávač (či telefon, pokud vám nebude překážet v pohybu). Uvidíte, že budete mít z pohybu opravdu radost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

194 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:56
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat