Skoncujte konečně se slazením. Poděkuje vám postava i mozek

Všichni víme, že cukru bychom se měli vyhýbat, jak jen můžeme. Ale víte také proč? Jak nám vlastně cukr škodí a proč je kolem něho v poslední době takový humbuk?

Cukr přirozeně se vyskytující například v ovoci není nic, před čím je třeba se mít na pozoru (tedy pokud nejste diabetik nebo netrpíte obezitou, pak vám jistě lékař vysvětlil, jak příjem kterého ovoce regulovat a co si dovolit bez obav). Problémem je cukr přidaný. Tedy ten ve sladkostech, limonádách, nebo ten, jímž si přislazujeme čaj a kávu. Naučte se žít i bez něj (nebo ho do svého jídelníčku pouštět ve velmi omezeném množství)! Proč?

Nepřítel mozku

Studie prokázaly, že cukr (kromě jiných pochoutek) nemusí stát jen za narůstající obezitou, ale ovlivňuje negativně také náš mozek! Nejenže narušuje naše schopnosti učit se novým věcem, ale také postihuje naši paměť. A to rozhodně není nic, s čím je radno si zahrávat!

Přítel přejídání

Co ovšem cukr výrazně ovlivňuje, je vaše chuť k jídlu. Všimli jste si někdy, že když zaháníte hlad něčím slazeným, spořádáte pořádnou porci? Jako by vaše tělo chtělo víc a víc. Ano, za tím stojí právě cukr. Takže na čokoládovou tyčinku nebo dortík ke svačině raději zapomeňte. Hlad nijak extra nezaženou, zato vašemu tělu dodají spoustu prázdných kalorií.

Urychlovač stárnutí

Mezi konzumací cukru a zrychleným stárnutí pleti byla objevena souvislost poměrně nedávno. Kůže kvůli němu ztrácí svou elasticitu, takže se na ní snáz tvoří vrásky. Nechcete ve čtyřiceti vypadat na šedesát? Vyměňte sladkosti za kvalitní bílkoviny a zeleninu s ovocem.

Příčina obezity

Ano, cukr je bez pochyb jedním z důvodů epidemie obezity. Schválně si zkuste jeho příjem hlídat a přestaňte si kupovat dorty, limonády a skoncujte se slazením kávy nebo čaje. Uvidíte, že přebytečná kila půjdou dolů.

Pohroma pro orgány

Máte rádi sladkosti? Pak počítejte s tím, že když si jich dopřáváte, trpí tím například vaše játra, ale také ledviny nebo zrak. Cukr totiž narušuje některé buněčné procesy a poškozuje tkáně. To za ty odpolední dortíky nestojí, co říkáte!

Cesta k závislosti

Cukr je vysoce návykový. Ovlivňuje totiž produkci dopaminu, který se vyplaví pokaždé, když cukr tělu dodáme. To se pak – zjednodušeně řečeno – stane na bílých krystalkách závislé úplně stejně jako na alkoholu, cigaretách nebo drogách. A tak jako u nich, i cukru budete muset postupně dodávat tělu víc a víc. Čímž se dostáváte do začarovaného kruhu obezity a závažných zdravotních problémů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat