Chcete žít déle? Nestačí jen zdravě jíst

Ke zdravému životnímu stylu samozřejmě patří především zdravá a vyvážená strava. Ale jen ona samotná ještě nezaručí, že se dožijeme požehnaného věku. Co je k tomu – podle slovutných vědců – také zapotřebí?

Brát život s humorem

Jistě, ne ve všech situacích člověk udrží na tváři úsměv, ale snažte se k němu najít důvod co nejčastěji. Především pokud vás trápí stres, je důležité umět se odreagovat a vpustit do života humor. I kdybyste měli strávit večer s vtipnými videy, je to pořád lepší než se utápět ve starostech.

Netrápit se maličkostmi

Jako by nestačilo, že nás do stresu dostávají okolní situace nebo lidé kolem nás. Často si ho způsobujeme i my, když se sami trápíme věcmi, jež za to nestojí. Pamatujte – jsou věci, jež neovlivníte, ani minulost už nezměníte. Ronit kvůli tomu slzy znamená ubírat si energii a radost ze života.

Myslet mladě

Jistě znáte rčení, že člověk je tak mladý, jak se cítí. Pak ho ještě trochu prohlubte! Zkuste začít přemýšlet jako mladší lidé, klidně i jako děti. Například pokud narazíte na problém, s nímž si nebudete vědět rady, zamyslete se, jak by ho asi řešil člověk o generaci mladší. A pak ono řešení proměňte ve skutečnost!

Obklopit se přáteli

Lidé, kteří nežijí v sociální izolaci, žijí déle. To je stará známá věc. Oni totiž přátelé (ale i rodina) dokážou zmírnit hladinu stresu a tím i zlepšit zdraví. Tak neseďte doma o samotě a vyrazte do společnosti!

Začít se hýbat

Je prokázáno, že sedavý způsob života zkracuje délku, po kterou si na tomto světě pobudeme. Co z toho vyplývá? Že když se začneme pravidelně hýbat, můžeme tuhle nepříznivou předpověď zvrátit. Tak si pěkně najděte sport, který vás bude bavit, a zvedněte se ze židle či gauče!

Pořádně spát

Nedostatek spánku znamená zvýšené riziko některých onemocnění a také předčasného úmrtí. Tak na to pamatujte, až se zase do postele odeberete někdy nad ránem. Je až s podivem, kolik lidí spánek stále podceňuje. Přitom právě ten je pro náš organismus životně důležitý!

Hlídat si váhu

Nejde jen o to, jestli dopnete oblíbené džíny nebo se budete cítit skvěle v plavkách. Kila navíc totiž znamenají pořádnou zátěž pro naše tělo. Obezita pak zvyšuje riziko závažných onemocnění, včetně diabetu, srdečních chorob nebo rakoviny.

Nepodceňovat prevenci

Každý dospělý člověk má u nás nárok jednou za dva roky absolvovat u svého praktického lékaře preventivní prohlídku. A teď ruku na srdce – kdy naposledy jste ji absolvovali vy? Většina z nás prevenci podceňuje, přitom právě vyšetření, jež v jejím rámci podstoupíme, mohou odhalit některé obtíže, jež se v začátcích řeší snadno, ale pokud se „rozjedou“, už jej jejich zvládnutí obtížnější. Tak nic neodkládejte a objednejte se na prevenci!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat