Chcete zhubnout? Máme pro vás pár tipů pro správný běh

Rozhodli jste se zlepšit svou fyzičku a začali s běháním? Máme pro vás pár rad, které vám tento sport usnadní!

1.    Dívejte se vpřed

Aby se vám při běhu snáze dýchalo a také abyste našlapovali co nejlehčeji (a nezatěžovali tak své klouby a páteř zbytečně tvrdými otřesy), je nutné, abyste běhali co nejvíce vzpřímeně. Představte si, že jste loutka a visíte na provázku, který máte umístěný na vrcholku hlavy. Nezapomínejte ani na zvednutou bradu – nekoukejte se při běhu na zem, ale raději do dálky.

2.    Hýbejte rukama

Zapojte do pohybu i ruce – ale pozor, nemávejte s nimi dopředu a dozadu jako byste měli křídla. Tím se zbytečně připravujete o energii. Místo toho je pokrčte v lokti, aby svíraly 90stupňový úhel, uvolněte ramena a lehce s pažemi pohybujte tak, aby vám běh přirozeně usnadňovaly.

3.    Správný nášlap

Většina lidí našlapuje při běhu buď na paty, nebo na špičky. Ani jedno však není ideální. Správně byste totiž měli našlápnout na polštářky chodidel (to je to měkké místo, kde se prsty napojují k noze). Pokud totiž budete dopadat na paty, riskujete problémy se zády, odrážení do špiček prstů pak představuje nepřiměřenou zátěž na lýtkové svaly.

4.    Zapomeňte na pěsti

Hodně lidí má při běhu tendenci zatínat pěsti, ale tím se zbytečně připravují o energii, kterou spotřebovávají svaly rukou při napínání a stahování. Namísto toho si představte, že mezi palcem a pokrčeným ukazováčkem (i ostatní prsty jsou lehce pokrčené) držíte list papíru.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat