Pokud nemáte motivaci ke cvičení, pořiďte si psa

Pořád se ke sportu nedokážete přemluvit a místo pohybu se raději uvelebíte na vyhřátém gauči s ovladačem v ruce? Existuje řešení, co vás od něj odpoutá v pravidelných intervalech. Je to pes, který vám zajistí aktivnější život!

I když si stále slibujete, že počínaje novým měsícem začnete pravidelně sportovat, vždycky do toho něco přijde? Buď je venku zima, prší, máte spoustu práce, čekáte návštěvu, nebo jste unavení. Ostatně, takových „výmluv“, které vás přimějí zůstat doma v křesle, lze najít stovky. Potřebujete najít skutečnou motivaci, co vás zahálet nenechá? O jedné bychom věděli. Má čtyři nohy a studený čumák!

Pes jako přítel i osobní trenér

Nejnovější závěry ukrajinské studie odhalily, že majitelé psů žijí zdravějším a aktivnějším životem, v porovnání s lidmi ochuzenými o společnost němých tváří. Nachodí totiž denně více kroků, zdolají větší počet schodů a na čerstvém vzduchu pobudou delší dobu – díky obyčejnému venčení domácího mazlíčka. Tak samozřejmě, logiku to má.

Pokud člověk nechce mít doma nevábně vonící nadělení, holt musí vzít vodítko a s chlupatým parťákem vyrazit na procházku. Ovšem tento druh „vynuceného“ pohybu má nesporné výhody!

Odborníci totiž chůzi mírným tempem kvalifikují jako cvičení. Takže ano, venčení psa je skvělý způsob, jak splnit lékařsky doporučenou kvótu fyzické aktivity. Stále si nejste jistí, zda chcete zodpovědnost za chlupatého tvora přijmout? Tato čísla odhalená na základě zmíněné studie vás možná přesvědčí. Berte to jako seznam pro a proti!

Dvě hodiny denně v akci. Bez ohledu na počasí!

Z analýzy získaných dat vzešlo, že pejskaři každý den tráví venku průměrně 119 minut. A za měsíc vyšlápnou zhruba o 2700 schodů více, než jejich „nepsí“ kolegové! Také nikdy nesedí déle, jak osm hodin v kuse, a drží se tempa 100 kroků za minutu. To podle spoluautorky výzkumu lékařky Nancy Gee podstatně zlepšuje vyhlídky na delší a kvalitnější život, udržuje kondici a blahodárně působí na lidskou psychiku. Co vy na to? Necháte se zlákat?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat