Zbavte se rychle stresu. Dejte si čaj a kousek čokolády

Je toho na vás moc a nevíte, kam dřív skočit? Není se co divit, že stres je váš společník, který celou situaci jenom zhoršuje. Můžete nad tím ale vyzrát osvědčenými způsoby, které vás připraví jen o pár minut!

Stres dnes číhá za každým rohem a bohužel ještě nikdo nevymyslel, jak se mu úspěšně vyhnout. Také vás občas úplně vykolejí a dostane do kolen? Nezoufejte, poradíme vám, jak se s ním snadno vypořádat. Bonus navíc, že jste to vy? Tyto vědecké metody zabírají téměř okamžitě! Jak tedy ulevit svým pocuchaným nervům a opět roztáhnout koutky do úsměvu?

Čokoláda. Hřích, co je povolen

Projíst se sladkým do pohody? A proč vlastně ne, když stačí jen malé množství, takže vaše štíhlé křivky zůstanou takřka neporušeny. Závěry americké studie publikované v časopise Journal of Proteome Research prokázaly, že denní konzumace jednoho čtverečku tmavé čokolády po dobu dvou týdnů výrazně snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Docela fajn kúra, nemyslíte?

Pohled na sněhovou vločku. To zabere

Samozřejmě víme, že třeba v létě je sněhová vločka nedostatkovým zbožím. Pro vaše účely vám bohatě postačí nálepka či obrázek s tímto motivem. Nutno dodat, že stejně efektivně zabírá i snímek kapradin, nebo blesku. Podle vědců z americké Oregonské univerzity tyto fraktální obrazy zmírňují stres o celých 44 procent. Je tedy třeba vyhledat nejbližší papírnictví…

Srkněte si čaje. Na druhu zase tolik nesejde

Zelený čaj obsahuje aminokyseliny, které mají příznivý vliv na mozkové vlny alfa a podporují pocit vítaného uvolnění. Nemáte ho rádi? Nevadí, pomůže i heřmánkový, jež tlumí příznaky úzkosti. Dobrou zprávu máme také pro vyznavače čaje černého. Sloučeniny v něm obsažené ovlivňují neurotransmitery v mozku. Ty, které navozují dobrou náladu. Takže na zdraví!

Nádech a výdech. Pěkně zhluboka

Tohle banální cvičení funguje na jedničku, i když ho mnozí podceňují. Když jste totiž nervózní, máte tendenci dýchat zrychleně, nebo dech dokonce zadržovat. Pokud však v krizové situaci budete provádět hluboké membránové nádechy nosem a výdechy ústy, zvýší se vám příjem kyslíku do mozku a uklidní srdeční rytmus. Tak se budete cítit odpočatější a klidnější. Dobré je, že tuto metodu můžete využívat prakticky kdekoli a kdykoli. Klidně i ve frontě v obchodě!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat