Nečekaní nepřátelé plochého bříška. Tyhle vykažte z lednice

Máte občas břicho jako balon a lámete si hlavu, co mohlo tento stav způsobit? Zatímco o některých potravinách, jako jsou například luštěniny nebo květák, je známo, že po jejich konzumaci můžeme skončit s nafouklým břichem, některé dobroty mohou překvapit.

Pokud tedy potřebujete dopnout své oblíbené kalhoty či šaty, raději si v takových situacích nedávejte následující pochoutky (i když jindy si je klidně dopřejte – většina z nich našemu tělu prospívá).

Mléčné výrobky

S výjimkou těch zakysaných mohou u citlivějších lidí či u lidí, kteří mají přímo alergii na laktózu, způsobit nepříjemné nadýmání a břicho připomínající balon. Pokud mezi ně patříte, pak nezoufejte – klasické kravské mléko snadno nahradíte třeba sójovým nebo mandlovým, které laktózu neobsahují.

Růžičková kapusta

Malé kapustičky jsou pochoutkou, která se pomalu zase vrací na naše talíře (a nikoli v podobě rozvařené kapusty v polévkách, na kterou jsme byli skoro všichni „vysazení“ už ve školce). Jenže i když obsahují spoustu důležitých živin (včetně kyseliny listové nebo vitaminu C), může se stát, že po jejich konzumaci skončíte s bříškem o nějakou tu velikost objemnějším.

Bílé pečivo

Ačkoli pečivo je v očích mnoha lidí zloduchem kvůli obsahu lepku (zcela zbytečně, pokud nemáte celiakii), potíže s jeho trávením se mohou čas od času objevit v podobě nafouklého bříška skoro u všech. Ovšem ne kvůli lepku. Podle některých odborníků za to mohou určité druhy sacharidů, jež pečivo obsahuje a které mohou být pro tělo hůře stravitelné.

Cibule

Ostatně stejné sacharidy jako v bílém pečivu se nacházejí i v cibuli. A tak se může stát, že když ji pozřete (především v syrovém stavu), může být hůře stravitelná. Vaše tělo pak na tento stav zareaguje právě nafouklým břichem.

Káva

Ano, váš oblíbený nápoj může stát za vaším nafouklým bříškem. Tedy pokud patříte k lidem s citlivějším zažíváním. Káva je totiž poměrně kyselá, což může vést k podráždění žaludku (raději ji proto nepijte nalačno) a také zvětšení objemu břicha.

Sycené nápoje

Nezáleží na tom, zda si dopřejete čistou perlivou vodu nebo sladkou limonádu – pokud má nápoj bublinky, může vést k nadýmání a nafouklému bříšku.

Přesolené cokoli

Nafouklé bříško nemusí být vždy jen důsledkem nadýmání, ale také toho, že naše tělo zadržuje vodu. A za to může především sodík, respektive jeho nadbytek. Nejvíce ho organismu dodáme solí, a tak není divu, že když to s tímhle ochucovadlem přeženete, nezapnete kalhoty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat