Triky, díky nimž uberete každý den přebytečné kalorie

Zapomeňte na drastické diety, které vám zcela zpřeházejí životní styl. Občas stačí k vysněné postavě opravdu malé změny. Třeba ty, jež vám každý den uberou z energetického příjmu porci kalorií.

Pokud toužíte po štíhlé postavě, není od věci posvítit si na denní příjem a výdej kalorií. Pokud totiž (například v důsledku nevhodné stravy nebo absence pohybu) přijímáte mnohem více energie, než vydáte, na hubnutí budete moci zapomenout. Ovšem ubrat nějaké ty kalorie nemusí být zas taková věda, jak byste si mysleli! Jak na to?

Sladké versus slané

Jak začínáte den? Sladkými kukuřičnými lupínky, croissantem, koblihou nebo třeba koláčem? Pak snídani, respektive její hlavní chuť, otočte o 180 stupňů. Prostě si na talíř naservírujte něco slaného! Skvěle se hodí vejce s celozrnným chlebem – představují totiž vhodnou kombinaci kvalitních proteinů a sacharidů. Přihoďte nějakou tu zeleninu nebo kousek čerstvého ovoce a hned díky nízkému obsahu cukru dodáte tělu o porci kalorií méně.

Bublinky jako bublinky

Spousta lidí během dne popíjí sladké limonády, případně jimi alespoň zapíjejí hlavní jídla. Chyba. I sklenice „limči“ je pořádná kalorická nálož! Pokud máte rádi bublinkové nápoje, prostě si kupte či objednejte perlivou vodu a doplňte ji kouskem citronu či jiného ovoce. Energetická hodnota téměř nulová a navíc prospějete svému zdraví.

Džus, nebo ovoce?

Pokud si kupujete džusy v obchodě, vždy dávejte pozor, zda si skutečně kupujete 100% ovocnou šťávu. A nepřislazovanou. Jinak totiž hrozí, že si domů přinesete krabici či láhev nápoje, který je plný cukru, ale ovoce je v něm pomálu. Nikdy džusy nepijte neředěné – i když jsou nepřislazované, jsou poměrně kalorické kvůli vysokému obsahu přirozených cukrů. Většina odborníků nicméně jako nejpřínosnější vidí vyměnit ovocnou šťávu za kus ovoce „vcelku“. Obsahuje totiž vlákninu, jíž v džusech najdete skutečně málo, takže lépe zasytí a nesníte ho tolik.

Jídelna z krabiček

I když si budete při obědě vybírat z jídelního lístku co nejpečlivěji, nikdy nebudete mít úplnou kontrolu nad tím, kolik kalorií před vámi leží na talíři. A hlavně jak kvalitní suroviny se chystáte sníst. Jak z toho ven? Ano, hádáte správně. Jedinou možností je připravovat si jídlo pěkně v pohodlí domova a dávat pozor, abychom si do krabičky nabalili vyvážený a zdravý pokrm. Mimochodem, když si budete vařit doma, nejenže ušetříte kalorie, ale i finance.

Hody s sebou

A když už jsme nakousli jídla v restauracích – všimli jste si někdy, jak velké servírují porce? Jako by se kuchaři snažili trumfovat v tom, kdo udělá větší řízek, naskládá na talíř větší nálož hranolků, nalije více omáčky… Zkrátka a dobře tolik jídla vážně nepotřebujeme! A tak si pěkně hlídejte, kolik toho nakonec spořádáte. Nechcete plýtvat? Nechte si polovinu pokrmu zabalit s sebou. Budete mít jídlo i na další den!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat