Maličkosti, které vám brání shodit poslední tři kila

Možná to potkalo i vás. Nadbytečná kila šla dolů poměrně snadno, jenže od vysněné váhy vás dělí ještě dvě tři kila a ta ne a ne zmizet, i když se snažíte, jak můžete. Kde je chyba?

Nejprve si položte jednoduchou otázku: „Opravdu ještě potřebuji hubnout?“ Možná je hlavním důvodem, že už vaše hmotnost neklesá, jednoduchá skutečnost – už by ani víc klesat neměla, protože díky vaší snaze dosáhla své optimální hodnoty. Jenže spousta z nás má na sebe až příliš vysoké nároky, které znamenají jedno – zbytečně se trápíme a mnohdy hazardujeme s vlastním zdravím.

Pokud si jste ale jistí, že byste ještě ta poslední kila měli dát dolů, pak se přesvědčte, že si snahu nesabotujete svým vlastním chováním.

Jídlo sem, jídlo tam

Spousta z nás se během dne kvůli práci nebo dětem často nestihne ani pořádně najíst. Snídani jíme jako z rychlíku, k obědu se odbudeme nějakou maličkostí typu rohlík a teprve k večeři se konečně pořádně najíme. A to „pořádně“ neplatí jen o povaze surovin, ale bohužel často i množství jídla, jež v záchvatu hladu (a není divu) spořádáme. Ano, denní počet kalorií sice významně nenavýšíme, ale náš metabolismus je pořádně rozhozený. Takže k hubnutí nepřispěje.

A kde je dezert

Možná jste už od dětství byli zvyklí, že po každém hlavním jídle následovala „sladká tečka“. Zmrzlina, dortík, sušenka… A i když jste se snažili tento zvyk přerušit, pořád jste se po obědě rozhlíželi, kde by se dalo co mlsat, až jste se rozhodli, že za to trápení to nestojí, zvláště když jíte jindy tak zdravě? Škoda. Možná právě ten dortík stojí mezi vámi a těmi posledními třemi kilogramy. Zkuste chuťové buňky utišit kouskem ovoce!

Dneska byl tak těžký den

Stresu čelí většina z nás prakticky každý den. To by bylo, abychom se alespoň občas nerozmazlili něčím dobrým za to, jak jsme to všechno zvládli, nebo si kouskem něčeho dobrého nezvedli náladu! Ačkoli se takové chování tváří jako zcela nevinné, není to tak docela pravda. Velmi brzy si totiž zvykneme řešit složité situace jídlem (a salát to nebývá).

Zase po půlnoci

Je prokázáno, že lidé, kteří nedopřávají svému organismu dostatek spánku, nejen hůře hubnou, ale také snáze přibírají. Bylo to prokázáno řadou výzkumů, které za hlavního viníka nejčastěji označily hormony v našem těle, jež nás kvůli nedostatku spánku nutí jíst víc, než bychom měli či chtěli.

Sklenka na dobrou noc

Také si dáváte večer sklenku vína nebo piva? Pak vězte, že s ní přijímáte nezanedbatelnou porci kalorií. Co na tom, že jste si k večeři dali něco dietního! Samozřejmě to neznamená, že byste se měli svého oblíbeného moku zcela vzdát, ale nejspíš byste si jej neměli dopřávat každičký den.

S cukříkem a mlékem, prosím

Je až s podivem, jak snadno se v rámci vidiny štíhlejší a zdravější postavy vzdáme nejrůznějších dobrot, ale kávu si stále nedokážeme představit bez mléka či smetany a cukru. Jenže upřímně řečeno, i tahle „libůstka“ má pořádnou kalorickou hodnotu. A tak se zamyslete, zda byste přece jen své zvyky nemohli přehodnotit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat