Hlavní výhody detoxikačních nápojů. Dejte si před létem očistnou kúru

Před vámi je dovolená a vy si připadáte jako soudek? Možná by to chtělo odlehčit stravu. Ačkoli detoxikační kúry má většina z nás spojené se začátkem jara, ani teď nejsou tak úplně od věci. Co získáte, když si „střihnete“ rychlý letní detox?

Možná nedopnete kalhoty, možná máte nafouklé břicho. Je jedno, z jakého důvodu jste se rozhodli „odlehčit si“. Důležitý je výsledek. Těchto pět benefitů, které získáte, když si oblíbíte detoxikační nápoje, oceníte!

Odstraní toxiny z těla (a vyčistí játra)

Prostředky znečišťující životní prostředí, pesticidy, těžké kovy a chemikálie jsou uloženy v našich tkáních a buňkách. To ovlivňuje funkci imunitního systému, naši náladu, metabolismus a schopnost bojovat proti nemocem. Ve skutečnosti mohou příznaky špatného zdraví u lidí bez diagnostikované nemoci souviset také s tvorbou toxinů.

Studie z roku 2000 publikovaná v magazínu Alternative Therapies in Health and Medicine potvrdila, že sedmidenní program detoxikace zvyšuje kapacitu jaterní očisty o celých 23 procent.

Redukují záněty

Když očistíte játra a poskytnete systému trávení šanci odpočinout si tím, že budete pít detoxikační nápoje, eliminujete záněty a otoky způsobující onemocnění v těle. Některé detoxikační nápoje jako vodní meloun, okurka, jahody a zázvor pomáhají snižovat zánět při uvolnění trávicího systému.

Pomáhají při hubnutí

Detoxikační nápoje mohou zrychlit váš metabolismus a povzbudit energetickou hladinu, takže se budete cítit svěží po celý den. Některé druhy ovoce, jako například grapefruit, obsahují dokonce i speciální enzymy, které tělu pomáhají využívat cukr, čímž zrychlují metabolismus a přispívají k úbytku hmotnosti.

Studie z roku 2013 publikovaná v časopise Journal of Chiropractic Medicine zhodnotila účinky 21denního programu detoxikace. Sedm účastníků přistoupilo na dietu, která zahrnovala neomezené čerstvého nebo zmrazeného ovoce a zeleniny a čistou vodu. (Bylo také možné konzumovat komplexní sacharidy a protein.) U všech zúčastněných došlo ke ztrátě hmotnosti a poklesu hladiny cholesterolu.

Podporují zdraví kůže

Díky vylučování toxinů z těla detoxikační nápoje podporují zdraví pokožky a minimalizují příznaky stárnutí. Když se kůže zanese znečišťujícími a chemickými látkami, vede to k vráskám a dalším známkám stárnutí.

Posílení metabolických mechanismů pokožky pomocí ovoce a zeleniny zvyšuje lesk pokožky. Mnohé ozdravné nápoje jsou často napěchovány vitaminem C, který také může přispět k přirozenému zpomalení stárnutí a hojení ran. Dopřejte si zdraví a krásu!

Zvyšují energii

Bez toxického přetížení, které vás zmáhá, se budete cítit lehčí a svěží. Přísady, jako je citron, rozmarýn a máta, omlazují tělo a mohou dokonce zlepšit duševní bdělost. Tyto mocné potraviny vám také pomohou obnovit hydrataci, a to zejména po cvičení nebo během rušného dne. A jaké jsou ty nejlepší ingredience pro detoxikační nápoje?

Existuje mnoho druhů ovoce, zeleniny a bylin, které lze přidávat do vody k podpoře detoxikace, přičemž každý z nich má své specifické složky. Mezi konkrétní tipy patří meloun, okurka nebo citron.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat