Hubnete? Těmito způsoby potlačíte chuť k jídlu

Jste v dietním režimu a snažíte se dodržovat všechna jeho pravidla? S věčně kručícím žaludkem, který se hlasitě dovolává stravy, to jde dost těžko. Jak oblafnout pocit hladu? Postavte na čaj a dejte si pálivou papričku!

Máte z léta kromě krásných vzpomínek i nějaké to kilo navíc? Nezoufejte, takových nás je! Podzimní dietu teď drží asi každý, komu se zvýšená konzumace zmrzlin, piva, koktejlů a opékaných špekáčků trochu vymstila. No, co naplat – žijeme přece jenom jednou. Nicméně prázdniny skončily a teď je třeba váhu zase zkorigovat.

Zahájila jste odtučňovací kúru a často se stává, že „hlady nevidíte“? Pak by se vám asi hodilo pár nápadů, jak své chutě trochu utlumit. Co by vám mohlo pomoci?

Yerba maté, sázka na jistotu

Cesmína paraguayská. Víte, co je zač? Je to strom, z jehož lístků se připravuje tento mocný nápoj. Populární je zejména v Jižní Americe, ale přijít k duhu by mohl i vám. Má totiž mocné vlastnosti, kterých by byl hřích nevyužít. Yerba maté obsahuje stopové prvky, živiny a antioxidanty, které podle lékařů posilují duševní funkce, zlepšují trávení, poskytnou dávku energie a co je hlavní – navodí pocit sytosti, i když vám kručí v žaludku. Pokud by vás jeho poněkud trpčí chuť dvakrát nenadchla, jsou tu i jiná řešení problému…

Zelený čaj, přítel v nesnázích

Zelený čaj je jednou z nejzdravějších „tekutin“ vůbec, tedy samozřejmě hned po vodě. Pozvěte ho během diety „na palubu“, nebudete litovat! Závěry jisté americké studie prokázaly, že jeho každodenní konzumace významně snižuje produkci ghrelinu, což je hormon hladu (a zároveň váš kostlivec ve skříni). Nutno dodat, že ve zmíněném průzkumu se rovněž zjistila spojitost mezi zeleným čajem a nižší hladinou škodlivého cholesterolu. To je bod navíc!

Aromaterapie v grepovém rytmu

Máte doma aromalampu? No výborně, ani netušíte, jak se tato dekorace může při hubnutí hodit. Tedy hlavně za předpokladu, že si pořídíte esenciální grepový olej. Ten působí jako antidepresivum a skvěle dezinfikuje vzduch, ale mezi jeho hlavní přednosti patří také schopnost potlačit chuť k jídlu. Provoňte si tedy domácnost tak často, jak to jen půjde!

Chilli paprička, žhavý zachránce

Pálivé papričky, jak známo, obsahují přírodní alkaloid kapsaicin. Tato ďábelská sloučenina sice vyvolává pálení v každé tkáni, se kterou přijde do styku, ale někdy i malá oběť přinese velké výsledky. Odborníci jsou totiž na základě četných studií přesvědčení, že i kapsaicin dokáže pocitu hladu zatnout tipec. V kombinaci se zeleným čajem se jeho účinnost navíc ještě zvyšuje, což je určitě dobré vědět, nemyslíte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat