Švestky či granátové jablko. Potraviny, které vám pomohou s cholesterolem

Zdvihl váš lékař při poslední preventivní prohlídce nad hodnotami vašeho cholesterolu varovný prst? Pak je jasné, že vás čeká pořádná revoluce v jídelníčku! Nejenže z něho budete muset spoustu nezdravých dobrot vynechat, ale zařadit do něj byste měli potraviny, které hladinu cholesterolu pomohou snížit. Které to jsou?

Granátové jablko

Zatímco v létě granátová jablka míjíme v supermarketech téměř bez povšimnutí, na podzim a v zimě, kdy se kvůli menšímu výběru tradičních plodin a také díky svátkům dostávají ke slovu exotičtější pochoutky, kouzlům tohoto ovoce propadne spousta z nás. A to je dobře. Kromě spousty vitaminů a minerálů obsahuje totiž také látky, které zabraňují usazování škodlivého cholesterolu. Mimochodem, dodat je svému tělu můžete i prostřednictvím džusu z granátových jablek.

Luštěniny

Fazole, čočka, hrách, ale také třeba cizrna jsou úžasnými pomocníky, když potřebujete dostat hodnoty cholesterolu na zdravou hranici. Pokud si totiž porci luštěnin dopřejete každý den, začne se hladina škodlivého cholesterolu výrazně snižovat.

Švestky a blumy

Tohle podzimní ovoce je plné antioxidantů antokyanů, které prokazatelně prospívají zdraví srdce a cév. Pomáhají totiž nejen snížit cholesterol, ale také vysoký krevní tlak. Dopřávejte si švestky ideálně čerstvé, na koláči s drobenkou už tak zdraví prospěšné nebudou…

Ovesné vločky

Připravujte si ráno k snídani domácí ovesnou kaši s ovocem! Nejenže tělu dopřejete důležité živiny, ale také vlákninu. Navíc vločky obsahují látky, jež se ve studiích ukázaly jako účinné při snižování hladiny cholesterolu. Malý bonus navíc? Díky ovesné kaši budete zasycení až do oběda, takže nebudete mít tendence mlsat nezdravé dobroty.

Kokos

Ať už jste propadli kokosovému oleji, kokosové vodě, mléku nebo samotné kokosové dužnině, vaše tělo vám jistě poděkuje. Kokos totiž obsahuje látky, které prokazatelně pomáhají v boji s vysokým cholesterolem. Je jen na vás, v jaké podobě si ho dopřejete!

Višně

Jejich sezona sice netrvá příliš dlouho, a navíc je pomalu, ale jistě z pultů v supermarketech vytlačily sladké třešně, ale jen co se zas objeví, neváhejte! Také višně totiž obsahují již zmíněné antokyany, a tak jsou ve vaší snaze snížit hladinu cholesterolu cenným spojencem. Sáhnout ostatně můžete i višňovém džusu, ten seženete celoročně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat