Zmírněte žaludeční křeče během menstruace. Zapomeňte na cukr

Mnoho žen každý měsíc doslova trpí. Problém se většinou projevuje v dolní části břicha a často trvá i několik dní. Pokud jste jednou z těch, které se potýkají s křečemi, zatímco menstruují, věřte, že jen teplo vás nespasí!

Mezi ženami je otázka, „jak snížit premenstruační křeče na minimum“, poměrně v kurzu. Většina nedá dopustit na teplé koupele, nicméně kdo přihlíží i ke stravování?  Takových je jen hrstka! A přitom s těmito tipy je období před „červenými dny“ a během nich mnohem snesitelnější. Takže, jak by měl vypadat váš jídelníček?

Snižte příjem tuku

Tučné potraviny? Rozhodně ne! To jen zhorší hormonální nerovnováhu a rozkolísá krevní cukr. Ve výsledku se křeče ještě zhorší. Dobrou zprávou je, že se nevylučuje zdravý tuk, takže třeba takový olivový olej má zelenou!

Vyvarujte se cukrovinek

Zatímco se po konzumaci něčeho sladkého zdá, že všechny ty bolesti nejsou tak hrozné, faktem je, že kvůli nim přidáváte palivo do ohně. Pokud vás honí mlsná, ale zároveň si chcete užít pohodlí během svých dní, přejděte na čerstvé ovoce.

Konzumujte potraviny bohaté na vlákninu

Když mluvíme o ovoci, vaše strava by měla mít vysoký obsah vlákniny. Odborníci říkají, že vláknina skutečně pomáhá vyplavit nadbytečné hladiny estrogenu z těla, což obnovuje normální hormonální rovnováhu. Ujistěte se tak, že několik dní před menstruací konzumujete víc zmíněného ovoce a zeleniny.

Staňte se fanouškem některých ryb

Mastné ryby by také měly být základem vaší stravy, pokud každý měsíc inklinujete k bolestem. A proč zrovna ony? Osahují omega-3 mastné kyseliny, které snižují záněty a podporují správnou rovnováhu hormonů v těle. Mezi nejlepší tipy proto patří třeba makrela, sleď, pstruh a sardinky.

Svačte semena a oříšky

Můžete také získat dobré množství omega-3 mastných kyselin z různých semen a ořechů. Když se začnete cítit nepohodlně, je pro vás hrst těchto dobrot skutečně dobrá. Střídejte sezamové semínko, chia semena, mandle, vlašské ořechy či pistácie. Poskytnou vám potřebnou úlevu.

Pijte mátový čaj

Že doma máte zásobu sušené máty? I její účinky vám v období před menstruací a během ní přijdou velmi vhod. Několik šálků denně zmírňuje křeče. Stejný účinek poskytuje i čaj zázvorový. Navíc dodržíte i pitný režim, který je v tomto čase také důležitý. Dehydratace menstruující ženě neprospívá! A proto se radši vyhněte kofeinu, potažmo kávě a energetickým nápojům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat