Dohnalo vás nachlazení? Zbavte se ho dřív než ostatní

Říká se, že neléčená rýma trvá sedm dní, léčená týden. Ale tak docela pravda to není. Svému organismu můžete v boji s nachlazením výrazně pomoci, aby se ho nejen zbavilo rychleji, ale také aby vás jeho projevy omezovaly co nejméně. Jak na to?

Ucpaný nos, škrábání v krku, lehké pokašlávání… Nachlazení jde se zimním obdobím zkrátka ruku v ruce. Není to zrovna nic příjemného, ale většinou ho bez potíží „vyléčíte“ sami, bez zásahu lékařů. Jak se zbavit nachlazení co nejrychleji?

Ideální by samozřejmě bylo lehnout si na pár dní do postele a vylézt, až nám bude opravdu dobře. Jenže takový luxus si většina z nás dovolit nemůže. Pomoci si ale můžeme jinak.

Odpočinek jako základ

Když už například nemůžete nechodit do práce (i když kolegové z vás radost mít nebudou), alespoň se snažte omezit na minimum všechny ostatní aktivity. Venku pobývejte, jen když jdete do a z práce, choďte brzy spát. Žádné velké uklízení apod. Myslete především na svoje zdraví!

Pijte, pijte, pijte

Při nachlazení oceníte teplé nápoje, ideální jsou tedy nejrůznější čaje. V lékárnách seženete bylinné směsi přímo na nachlazení, zelený čaj s citronem a medem dodá tělu spoustu potřebných živin, které povzbudí imunitu, zázvorový čaj dokáže organismus pořádně prohřát.

Dodržování pitného režimu je při nejrůznějších onemocněních klíčové, o nachlazení to rozhodně také platí!

Vsaďte na zinek

Podchytíte-li nachlazení opravdu v samotném počátku, zařaďte mezi živiny, které dodáváte tělu, zinek (samozřejmě nepřekračujte doporučenou denní dávku). Bylo prokázáno, že umí zkrátit dobu potřebnou k vyléčení nachlazení. Často se jako doplněk stravy prodává v kombinaci s vitaminem C, který je při nachlazení také velkým pomocníkem.

Česneková pomoc

Česnek je úžasná plodina, je jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik, a dokonce si umí poradit i s některými viry. Takže ho vpusťte so svého jídelníčku, co to jen půjde (pozor, lidé s citlivým žaludkem by to neměli přehánět).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat