S úsměvem navzdory sychravému počasí. Zažeňte smutek správným jídlem

Spousta lidí vstupuje do nového roku nejen se spoustou předsevzetí, ale také překvapivě špatnou náladou. Jako by veselá atmosféra svátků a oslav spojených s příchodem dalšího roku zmizela a zůstala jen jakási prázdnota a smutek. Zažeňte je s pomocí správného jídelníčku!

Které potraviny spolehlivě zaženou zimní splíny?

Sardinky a spol.

Nemyslete, že kaprem na Štědrý večer to končí! Ryby, jako jsou sardinky, losos, tuňák nebo třeba makrela, jsou pro dobrou náladu zkrátka ideální. Obsahují totiž velké množství omega-3 mastných kyselin, které ovlivňují hladinu serotoninu. A ten mimo jiné zajistí úsměv na rtech. Navíc rybami prospějete svému zdraví!

Ořechy

Nejste zrovna fanoušky ryb? Ani tak o cenné omega-3 mastné kyseliny nemusíte přijít! Jejich skvělým zdrojem jsou totiž nejrůznější ořechy – od klasických vlašáků či lískových až po ty exotičtější, jako jsou para ořechy nebo pekany. Zařaďte je do své odpolední svačinky! Nejenže budete mít lepší náladu, ale spolehlivě a zdravě zaženete hlad.

Špenát

Nejen omega-3 mastné kyseliny vám vykouzlí úsměv na rtech. Dalším pomocníkem je kyselina listová, která rovněž ovlivňuje v těle serotonin. Jak už název této látky napovídá, najdete ji například v listové zelenině. A špenát je jejím skvělým zdrojem. Můžete si ho dopřát čerstvý i tepelně upravený.

Celozrnný chléb

Celozrnné pečivo vám zajistí denní dávku selenu. Jeho nedostatek je ve studiích spojován s podrážděností, nervozitou, úzkostí a depresemi. A tak si plátkem celozrnného chleba k snídani můžete zajistit usměvavý začátek dne!

Banány

Tohle žluté ovoce je zásobárnou tryptofanu – látky, jež působí uklidňujícím účinkem. A tak je jasné, že banány dokážou ukonejšit podrážděné nervy a zlepšit náladu. Mimochodem, když si toto ovoce dáte před spaním, může vám pomoci usnout.

Dýňová semena

Kromě již zmíněného tryptofanu obsahují i zinek a díky této kombinaci dokáží nejen pozitivně ovlivnit naši náladu, ale také hladinu cukru v krvi, jejíž výkyvy mohou negativně postihnouti i naši psychiku. Zkuste je třeba lehce nasucho opražit a přidat k nim kurkumu nebo zázvor. Tahle svačinka zahřeje na těle i na duši.

Vajíčka

Obsahují nejen kvalitní proteiny, ale také aminokyseliny, jež dokáží zajistit dostatek energie na celý den, ale také úsměv na rtech. Když si z nich připravíte například zeleninovou omeletu, ještě tělu dodáte vitaminy a vlákninu, takže prospějete celému organismu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat