Návyky nešťastných lidí. Čeho se opravdu vyvarovat

Poslední dobou se vám nějak nedaří a přičítáte to osudu? Jeho z toho vynechte. To, že jste nešťastní, může být vizitka vaší časté sebelítosti nebo zbytečných obav z budoucnosti. A jak s tím vším souvisí televize?

„Jsem odhodlaná být v každé situaci veselá a šťastná. Zjistila jsem, že větší část našeho utrpení nebo neštěstí není určována okolnostmi, ale naší dispozicí,“ řekla jednoho dne Martha Washington, manželka amerického prezidenta Georgea Washingtona. Ono moudro bylo sice vyřčeno okolo roku 1790, ale za hodně pravdivé se dá považovat dodnes. Proč?

Jaké si to uděláš, takové to máš

Štěstí je něco, co by všemi deseti brala drtivá většina populace. Paradoxní je, že ho vlastně všichni mohou mít, aniž by o tom vůbec věděli. Psychologové se totiž domnívají, že lidské návyky do značné míry určují celkovou kvalitu života. Jaké zvyklosti jsou podle nich typické pro nešťastné lidi, a proto jsou na tom tihle jedinci tak, jak jsou? Zjistěte, jestli se netýkají náhodou i vás – pro všechny případy!

Syndrom chronického stěžovatele

Všimli jste si toho, že ti úspěšní a spokojení si nikdy na nic nestěžují? No proč asi? Všechny události jejich života, ať už chtěné, nechtěné, spravedlivé, nebo nespravedlivé, berou s nadhledem. Namísto hořekování raději hledají řešení problémů, které se jim staví do cesty. Ano, věčné stížnosti a koumání nad tím, proč se vám stalo to či ono, vás do „optimistického módu“ vážně nepřepnou.

Časté opíjení se rohlíkem

Žijeme v materialistické společnosti, v níž jsme neustále bombardováni reklamami na nové auto, mobilní telefon, kreditní kartu nebo šikovné „hejblátko“ do domácnosti. Všechny slibují jediné – naplní naši existenci radostí. Nevěřte tomu ani za mák! Nákup produktu vám skutečně může způsobit potěšení, jenže dlouho to netrvá. Brzy se mohou dostavit výčitky z utrácení i vlastní naivity, zlost a vztek. Obveselit se člověk může i zdarma – třeba sportem nebo četbou. A žádné obviňování z toho nehrozí…

Lítost aneb Všeho moc škodí

Občas a čistě výjimečně se politovat – proč ne. Ale dělat to často a kvůli každé maličkosti? To je nejen zbytečné, ale dokonce i zdraví škodlivé. Psychologické výzkumy uvádějí, že opakující se negativní myšlenky jsou předchůdci chronických depresí. Čím více tedy budete přemýšlet nad špatnými věcmi, tím víc se jich na vás vlastně navalí.

Obavy a strach z neznámé budoucnosti

Neustále se bojíte toho, co vám zítřek, příští týden nebo dokonce rok přichystá? To není moc dobře. Jen pokud budete naplno žít v přítomnosti, můžete využívat svého talentu, nadání a schopností, které naplní váš život štěstím a úspěchy. Předem se strachovat z něčeho, co třeba vůbec nepřijde, zadupává vás spokojený potenciál úplně do země. Tak takový je názor školených expertů přes lidskou psychiku. Vezmete si ho k srdci?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat