Co se stane s vaším tělem, když shodíte prvních pár kilo

Říkáte si, že zhubnout nějakých pět šest kilo nemá význam? Pak nemůžete být dál od pravdy. Ono se totiž každé kilo počítá. Každý kilogram navíc totiž znamená zátěž pro organismus, a tak když se nějakého zbavíte, vašemu tělu to prospěje. Jak?

Vzpruha pro srdce

Nadváhou a obezitou výrazně trpí srdce a cévy. Nejenže má spoustu práce pumpovat krev, ale práci mu ztěžuje i cholesterol. Podle odborníků stačí lidem s nadváhou shodit 10 procent váhy, aby hladina škodlivého cholesterolu klesla a srdci se pracovalo o něco lépe.

Silnější imunita

Za spoustou závažných chorob stojí chronické záněty (spojovány jsou s diabetem, srdečními nemocemi, metabolickým syndromem apod.), které navíc významně oslabují imunitní systém. A právě ty jsou velmi časté u osob trpících nadváhou či obezitou. Ovšem už od prvních shozených kilogramů se imunita posiluje.

Vzpruha pro klouby

Není třeba si nic namlouvat – kilogramy navíc pořádně zatěžují klouby. Každý krok navíc bolí, vyjít schody je pro mnohé obézní téměř nadlidský úkol, popoběhnout na autobus zrovna tak. Ovšem všichni ti, kterým se podařilo zhubnout, vám potvrdí, jak se jejich pohyblivost zlepšovala s každým kilem, jak je přestávaly klouby trápit.

Lepší pohled na svět

Spousta lidí s nadváhou bojuje se sebevědomím a negativním náhledem na vlastní tělo. Každé úspěšně shozené kilo navíc je pro ně krokem k tomu, aby se opět měli rádi. Sebevědomí totiž ovlivňuje spoustu aspektů života – od sociálních kontaktů, pracovních příležitostí po partnerský život.

Snáze do říše snů

Studie Pensylvánské univerzity prokázala, obézní lidé, kteří shodí již 5 procent své váhy, začnou lépe spát. Co to znamená v praxi? Kvalitnější spánek nejen pozitivně ovlivňuje náladu, ale také pomáhá v dalším hubnutí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat