Jednoduché návyky, které vám usnadní hektický život

V současnosti jsme všichni zaneprázdnění tak, že obyčejně děláme několik věcí současně. Multitasking je sice krásná věc, ale taky nás odděluje od důležitých věcí. Na které návyky bychom neměli zapomínat a proč si někdy vědomě komplikujeme život?

Přečíst si noviny – jen tak, bez sluchátek v uších? Najíst se bez televize a rádia? Pro někoho docela slušné retro a krok do minulosti. Současná uspěchaná doba si žádá vyšší nároky na čas, flexibilitu i psychické síly. Proto je důležité se aspoň v něčem držet starých dobrých zvyků! Zkuste tyhle jednoduché, leč zklidňující rituály, které vám pomohou zůstat sami sebou!

Soustřeďte se na jídlo – zvlášť na snídani

Sednete si ke stolu, začnete pít kávu a okamžitě u toho otevíráte svůj smartphone. Kontrola e-mailů a účtů na sociálních sítích souběžně s konzumací potravin vede podle vědců k přejídání a ochutnávání nezdravých věcí. Postupem času si člověk, který se neumí najíst v klidu, zadělá na nadváhu. A navíc, ani mu nepřijde, že něco jedl. V kanceláři si následně uvědomí, že má vlastně hlad a chuť na tohle a tamto. Není škoda s jídlem zacházet takovým způsobem?

Spojte se s lidmi

Když komunikujeme s ostatními, často máme tendenci mluvit, aniž bychom skutečně poslouchali a reagovali na to, co druhý říká. To často vede k nesprávné komunikaci. Pokud jde o spojení s lidmi, zkuste nejdřív poslouchat a teprve pak reagovat. Zjistíte tak, že je snazší pochopit, co ten naproti vám říká, po čem touží, jak s ním máte komunikovat. Nebuďte jako ostatní a dělejte si z lidí přátele – ne soky.

Nenechte se vtáhnout do chaosu

Sice se říká, že inteligent se vyzná i bordelu, ale je tomu skutečně tak? Chaoticky uspořádaný stůl sice může znamenat prostor pro tvůrčí mysli, nicméně když je věcí moc, je těžké soustředit se na svůj úkol. Pokud v poslední době máte pocit, že zakázky nezvládáte s takovou lehkostí jako dřív, ukliďte si – na stole a zároveň i mysli. Odstraňte věci, které nepotřebujete, abyste mohli uvolnit cestu kreativitě.

Detoxikujte se od techniky

Kde kdo je dnes závislý na svém telefonu, sociálních sítích, selfíčkách či on-line hrách. Je téměř nemožné nedotknout se počítače nebo smartphonu za celý dlouhý den! Odborníci však hlásají, že je nutné trochu se od těchto vymožeností detoxikovat, protože jinak si „postižení“ vytvářejí paralelní světy. V tom reálném pak neumějí žít… Takže, vydržíte třeba každou sobotu nebýt „na síti“?

Na úkoly mějte systém

Technika Pomodoro je druh metody organizace času, kterou vyvinul Francesco Cirillo na konci 80. let. Využijte ji k usnadnění svého života! Rozdělte si úkoly do dvacetiminutových intervalů. To vám pomůže se v dnešním hektickém světě lépe soustředit – dokonce na více úkolů.

Mějte noční rituál

Je těžké večer vypnout a jít spát s čistou hlavou. Vlastně se jedná o čím dál složitější úkon. Taky máte plno starostí? V posledních hodinách daného dne se zkuste trochu „zpomalit“. Dejte si koupel, vypijte šálek čaje, poslouchejte uklidňující hudbu. Tento rituál vám v dnešním světě pomůže „přežít“ a načerpat síly.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat